ŠOKANTNO Majka optužena da je malena Lana umrla jer ju nije liječila: Donacije trošila na luksuz

Protiv 34-godišnje majke Županijsko državno odvjetništvo je nakon istrage podnijelo optužnicu. Naime, sumnja se da je povrijedila djetetova prava. Dijete je preminulo.

Kako navode iz DORH-a, terete je da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta rođenog 2008. godine između 24. siječnja i 2. svibnja 2019. godine grubo povrijedila djetetova prva uslijed čega je prouzročena smrt djeteta.

Tereti ju se da je, unatoč višekratnom informiranju liječnika o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi liječniku i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju zbog čega je, uslijed neliječenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta te smrtnog ishoda.

Okrivljenicu se tereti i da je od 8. kolovoza 2018. do 23. svibnja 2019. u Zagrebu tijekom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830,00 kuna, prikupljen isključivo za liječenje djeteta od kojeg je ona potrošila iznos od 422.546,00 kuna za osobne potrebe.

Podsjetimo, u ljeto 2018. počela je velika humanitarna akcija prikupljanja sredstava za pomoć Lani Bendelji, djevojčici koja je oboljela od raka kostiju. Poslije javnog apela nogometaša Dejana Lovrena, prikupljeno je preko 900.000 kuna. Nakon te akcije, mediji su objavili ispovijest Marijane Prpić, majke koja je odbila daljnju kemoterapiju za svoju desetogodišnju kćer Lanu. Majka je tvrdila da će liječenje kćeri nastaviti u inozemstvu. Liječnici su novinarima tada iznijeli drugu stranu priče.

“Nevjerojatan je niz pokušaja majke da nas spriječi u liječenju teško bolesne kćeri kojoj liječenje treba odmah jer joj svako otezanje davanja terapije i operativnog zahvata smanjuje šanse za preživljavanje. Majka pak tvrdi da je kemoterapija otrov i zato je ne smijemo davati njezinoj kćeri. Magnetska rezonanca zrači i ne želi da je zračimo, najavljuje da će odvesti dijete na liječenje u Tursku, no to se ne događa, čak poziva javno Torcidu i Bad Blue Boyse da krenu na bolnicu s pajserima i bokserima…”, bila je tada izjava liječnika koju je prenio Net.hr.

“Sram nek’ vas bude da nisam prvi put ustala i rekla šta radite moje dijete ne bi bilo živo, sad kad je malo bolje želite ju dokrajčiti… Ustala sam jednom mogu još jednom. Samo znajte, nisam sama al’ onda idu i slike i snimke doktora i vaših djelatnika i djece koje ste ubili sa kemo! Neka svi gledaju vaš rad!”, napisala je tada na Facebooku Lanina mama, piše Dnevno.

Komentari