Smjene u zagrebačkom SDP-u: Raspušteno vodstvo triju ogranaka zbog narušenih odnosa

Foto: Facebook

Na sjednici koja je održana u četvrtak predsjedništvo SDP-a raspustilo je vodstva triju ogranaka zagrebačkog SDP-a – u Sesvetama, Maksimiru i Črnomercu i imenovalo povjerenike, prenosi Jutarnji.

U Sesvetama tako Draženko Pandek više nije predsjednik ove organizacije. Riječ je o izabranom zastupniku u Skupštinu Grada Zagreba koji je zamrznuo svoj mandat jer je zaposlen u upravi grada, Gradskom uredu za poljoprivredu. Zbog nespojivosti funkcija u Skupštinu je umjesto njega ušao Radenko Tomić koji je, piše Jutarnji, Milanu Bandiću omogućio da ima većinu u Skupštini. SDP je tražio od Pandeka da se vrati u Skupštinu, no on je to odbijao. Tijekom mandata Davora Bernardića na čelu SDP-a Pandek je unatoč tome bio predsjednik organizacije u Sesvetama i član Predsjedništva Zagrebačkog SDP-a.

Promjenom vodstva i izborom Peđe Grbina za predsjednika SDP-a od Pandeka se ponovo zatražilo da se vrati u Skupštinu, no on to i dalje nije želio, ali je ovaj put njegova odluka imala posljedice – njegovu smjenu.

Predsjednik organizacije u Maksimiru, Marko Tardelli također je ostao bez funkcije. U ovoj SDP-ovoj organizaciji već su dulje sukobi, a bilo je svojedobno incidenata radi kojih se zvala policija.
Predsjednik gradske organizacije Črnomerec, Danijel Mlađenović ostao je bez ove funkcije zbog, kako doznajemo, lošeg rada i narušenih međuljudskih odnosa u ovoj organizaciji.

Ovi potezi koje je povuklo novo Predsjedništvo SDP-a dio su priprema za lokalne izbore. Stranka još uvijek nije odlučila kako će izaći na izbore u Zagrebu, a u tijeku su pregovori s ostalim opozicijskim strankama, od platforme Možemo! do drugih stranaka ljevice i lijevog centra.

Raspuštena vodstva su u unutarstranačkim sukobima bila na strani bivšeg predsjednika Davora Bernardića, a nakon izbora u Zagrebačkom SDP-u nikada nisu prihvatili Gordana Marasa. Premda je izabran za predsjednika, Maras je teško vodio ovu organizaciju jer bi ga u pravilu Predsjedništvo opstruiralo, ali i dio ogranaka na terenu. Ovim raspuštanjima, dijelom bi se to trebalo promijeniti, piše Jutarnji, no upitno je hoće li i to pomoći Marasu.

Predsjedništvo SDP-a nije diralo “obične” članove, što znači da nisu raspuštene cijele organizacije u Sesvetama, Maksimiru i Črnomercu.


Komentari