Smiješi li nam se referendum o GUP-u? Još jedan gradski zastupnik podržava inicijativu

Foto: Marko Todorov / CROPIX

“Ako gradonačelnik Milan Bandić nastavi inzistirati na predloženom GUP-u, tražit ćemo raspisivanje referenduma”, najavio je gradski zastupnik SDP-a, Matej Mišić. Skandaloznom je i Mišić nazvao izjavu pročelnice za gospodarstvo Mirke Jozić da će Grad kažnjavati one koji nepropisno odlažu otpad.

Oko 9 tisuća primjedbi na prijedlog izmjena GUP-a, ističe SDP-ov Matej Mišić, što pokazje “kako gradonačelnik nema bianco podršku građana za provođenje samovolje i ideja koje je dobio u Dubaiju.

Predložene izmjene GUP-a nisu u interesu građana te će, ako na njima gradonačelnik Milan Bandić i dalje bude inzistirao, gradski SDP-ovci tražiti raspisivanje referenduma – Jer ako je gradonačelnik u dva navrata uspio prevariti građane i nije im dao mogućnost da neposredno odluče o tome žele li, s jedne strane, naziv trga u središtu grada, s druge strane, gdje će biti stadion u gradu Zagrebu; ako ih je u tom slučaju prevario, mislimo da nema pravo treći put prevariti građane.

Građani grada Zagreba trebaju na lokalnom referendumu neposredno odlučiti podržavaju li ove izmjene GUP-a na način kako ih predlaže gradonačelnik ili ćemo ući u novi postupak rasprave o GUP-u”, poručio je SDP-ovac koji se slaže sa svojim stranačkim kolegom Gordanom Marasom koji je još početkom mjeseca najavio da će od zagrebačke Gradske skupštine zatražiti raspisivanje referenduma o istoj temi.

Mišić je komentirao i izjavu gradske pročelnice za gospodarstvoMirke Jozić koja je najavila da će Grad početi kažnjavati one koji nepropisno odlažu otpad.

Za Mišića je to skandalozno jer, kaže, gotovo godinu i pol od izglasavanja novog Plana gospodarenja otpadom, Grad nije napravio apsolutno ništa.

Građani koji su preuzeli odgovornost, koji razvrstavaju otpad, koji žele plastiku staviti na za to predviđeno mjesto, nemaju, zbog neodgovornosti ove Gradske uprave i zbog nerada “Čitsoće”, mogućnost na pravi način odložiti otpad. Onda, logično, otpad ostave pored kontejnera, nadajući se da, kada “Čistoća” vidi da su kontejneri prepuni, da će ih isprazniti sljedeći dan. Na žalost, do toga ne dolazi i to je ključan razlog zbog čega grad grca u smeću.

Mišić je napomenuo i da je gradonačelnik produžio rok za držanje domaćih životinja na Jakuševcu do kraja godine iako za to, tvrdi, nije imao odobrenje nadležnog Mjesnog odbora ni Gradske četvrti, piše Radio Sljeme. 


Komentari