Slučaj Trnava: ‘Čekamo po 45 minuta da dođemo u svoju ulicu, djeca kasne u školu, vozači su nervozni’

screenshoot

Građanska inicijativa “Riješimo prometni kolaps u Trnavi” uspjela je u samo 48 sati okupiti 1500 članova. Svima im je zajednička jedna stvar – nezadovoljni su dugogodišnjim problemom pružnog prijelaza u njihovom kvartu. U posljednja dva desetljeća, količina prometa je višestruko povećana zbog čega su gužve goleme, piše Radio Sljeme. 

Problem je opisao predstavnik inicijative, Ivan Forgač. 

“Nama je tamo neizdrživo. Mi čekamo po 45 minuta da dođemo u svoju ulicu, do svoje kuće s automobilima. Autobusi zapnu u koloni, djeca kasne u školu, vozači su nervozni, zatvore sporedne ulice, zatvore dvorišta, ne poštuju – u toj nervozi silnoj – ni pješačke prijelaze, djeca su u opasnosti. Jedna jako teška situacija”, rekao je Fogač za Sljeme.

Stvar je zapela zbog imovinsko-pravnih odnosa

Problem bi riješila spojna cesta između Trnave i Čulinca, koja bi barem dio vozila preusmjerila na obližnji podvožnjakna Čulinečkoj cesti. Jutros je, tim povodom, održan sastanak u Gradskoj upravi na kojem je gradonačelnik Milan Bandić bjesnio na suradnike jer već godinama nisu riješili imovinsko-pravne probleme oko zemljišta kojim bi ta cesta prolazila.

Obećao je uskoro riješiti taj problem.

“Za dva tjedna ćemo imati odgovore na ta pitanja. Ja sam preuzeo direktno koordinaciju toga dok ne riješimo. Kilavo se radi već dvije-tri godine i nadam se da ćemo sutra pronaći zajednički jezik s vlasnicima parcele. Ukoliko ne, onda će se morati ići na postupak izvlaštenja. Ali ostaju problemi, koji će potrajati dvije-tri godine, a to su podvožnjak na Osječkoj za Trnavu i onaj na Branimirovoj prema VII. Retkovcu odnosno Sopnici”, rekao je Bandić.


Komentari