SLUČAJ SEVERINA Počelo je suđenje Bandićevom prijatelju Gzimu Redžepiju: Nisam kriv!

Foto: Cropix

Počelo je suđenje liječniku Gzimu Redžepiju na Županijskom sudu u Zagrebu. Podsjetimo, Redžepi je javnosti poznat kao blizak suradnik i prijatelj pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ali i zbog slučaja Severina.

Naime, USKOK je optužnicu protiv Redžepija podigao u prosincu prošle godine, zbog optužbi da je pokušao utjecati na vještaka u slučaju dodjele skrbništva između pjevačice Severine Vučković i srpskog poduzetnika Milana Popovića. Sporni događaj odvio se krajem kolovoza 2020. godine.

Uskok u optužnici nije naveo identitete, a objavu prenosimo u cijelosti:

“USKOK je, nakon proveden istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1976.) zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja utjecajem.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je, krajem kolovoza 2020. godine u Zagrebu, počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem na način da je koristeći autoritet kojeg nesumnjivo uživa kao zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba i višegodišnji bivši zamjenik pročelnice Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, kao i činjenicu da je bio osoba od povjerenja tadašnjeg gradonačelnika Grada Zagreba, pokušao utjecati na ishod vještačenja u jednom sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu radi izmjene odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju.

Nakon što je u tom postupku sud imenovao dvojicu vještaka za provođenje multidisciplinarnog psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja u svrhu donošenja odluke s kojim će roditeljem maloljetno dijete stanovati, okrivljenik je tijekom provođenja vještačenja inicirao sastanak s jednim od imenovanih vještaka.

Radi se o vještaku koji je zaposlenik i ujedno zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice koje je osnivač Grad Zagreb slijedom čega okrivljenik može utjecati na poslovanje bolnice u kojoj je ovaj zaposlenik. Tijekom sastanka je okrivljenik vještaku rekao da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku, pri čemu je isticao njegove kvalitete, donatorstvo i sve što je učinio za grad Zagreb i za njega osobno. Osim toga mu je rekao da je tužitelj dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist.

Također je od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku u predmetu donijeti. Kada ga je vještak, ne želeći postupiti suprotno svojem stručnom uvjerenju već svoj nalaz temeljiti isključivo na pravilima struke i stanju predmeta, izvijestio da je odlučio izuzeti se iz navedenog predmeta, okrivljenik je izrazio nezadovoljstvo takvim slijedom događaja”, priopćili su iz Uskok-a.

Na današnjem ročištu Redžepi je izjavio da se ne smatra krivim, a suđenje se nastavlja u lipnju.


Komentari