SLUČAJ POTPISANE MATURANTICE: Ministar ‘ne kani ništa naređivati’, a Muzička kaže da će mjesta vjerojatno biti na jesen

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs danas poslijepodne rekao je kako ključ cijele priče maturantice koja je diskvalificirana s državne mature zbog potpisa na eseju leži u otkrivanju identiteta i NCVVO-u ne kani ništa naređivati, već očekuje da prođe kroz akte i donese promjene ako su potrebne.

“Ključ cijele priče leži u otkrivanju identiteta. Ne kanim naređivati ili tražiti išta nego očekujem da će NCVVO sjesti i proći kroz sve akte i donijeti potrebne promjene i zaključke, ako ih treba donositi, i istumačiti cijelu priču”, rekao je Fuchs na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade.

Poručio je kako se ne može izuzimati jedna osoba jer to ne bi bilo fer.

Opet na maturu!

Govoreći o konkretnom slučaju, ministar obrazovanja Fuchs podsjetio je da kad god se Ministarstvo umiješalo u rad NCVVO-a, to nije završilo dobro. Izrazio je uvjerenje da će maturantica željeni fakultet upisati na jesen.

Iz Muzičke akademija kažu kako je “teško vidjeti što će se dogoditi”, te da cijeli slučaj ovisi o Agenciji za znanost i obrazovanje koji i vodi samu rang ljestvicu.

Predstava ispred Muzičke akademije (foto: Davor Pongracic / CROPIX)

“Mi ćemo, kada vidimo koliko se studenata upisalo na Muzičku akademiju i koliko je ostalo slobodnih mjesta, možda otvoriti mjesta za klavir najesen, pa će se ona opet moći prijaviti, kazao je prodekan za nastavu Muzičke akademije Srđan Filip Čaldarović.

Podsjetimo, maturantici Lauri Mikić poništen je cijeli ispit iz Hrvatskog jezika na državnoj maturi, bez prava na prigovor, jer se na esej potpisala punim imenom i prezimenom.


Komentari