SLADOLEDNA KARTA HRVATSKE: Najskuplja kuglica prodaje se u Dubrovniku, evo kakve su zagrebačke cijene

Facebook

Ljeto je idealno vrijeme za osvježenje mnogima omiljenim desertom, sladoledom. Ova ljetna poslastica diljem Lijepe naše može se pronaći po različitim cijenama za kuglicu pa je tako i očekivano da je za kuglicu sladoleda u Dubrovniku potrebno izdvojiti i do 15 kuna.

Kuglica u Jelsi na Hvaru stoji osam kuna, a u samom Hvaru za nju valja izdvijiti deset kuna, isto kao i u centru Zagreba. U Tisnom sladoled u prosjeku stoji devet kuna, dok se u Splitu cijene kreću od 10 do 12 kuna po kugli. U Orebiću na Pelješcu kugla je sedam kuna, a deset kuna trebat će vam za kuglu sladoleda u Bolu.

U Poreču se cijena kreće od 10 do 12 kuna. Povoljan sladoled liže se u Osijeku gdje je u nekim ugostiteljskim objektima moguće pronaći sladoled za svega šest kuna. u Kutini se također sladoled može pronaći za šest kuna. U Zagrebu pak cijene osjetno variraju, oko centra grada kuglu ćete platiti deset kuna, na rubnim djelovima ona u prosjeku stoji oko sedam kuna.

U Zadru je cijena kuglice deset kuna, a sličan scenarij zadesiti će vas i u Rijeci, Umagu i Puli. U Varaždinu je kugla sladoleda šest kuna, a u Križevcima pak svega pet kuna, dok je u Ivanecu moguće pronaći kuglicu za svega četiri kune.

Nekoć je za kuglicu sladoleda bilo potrebno izdvojiti svega tri kune, a iz godine u godinu, cijena je rasla pa se mnogi pitaju što je uzrok toga trenda. Slastičari pak tvrde kako su visoke cijene sladoleda zapravo proizašle iz toga što je kvalitetniji nego nekoć, a i ponuda je raznolikija, uz to i cijene sirovina koje su nužne za pripremu sladoleda su skuplje.

Ipak, realna cijena sladoleda po mnogima trebala bi biti oko pet kuna, jer kako saznajemo na kuglici od deset kuna, slastičari zarade oko četiri kune.


Komentari