SKANDALOZNO: ravnatelj Cvjetnog zove ljude smještene u dom nakon potresa i tjera ih van

U Studentskom domu Cvjetno naselje, nastao je metež. Mjesec dana nakon potresa on je jedini dom za preko 400 ljudi čiji su domovi nakon potresa 22. ožujka postali neupotrebljivi, a njih 50-ak danas je zaprimilo zabrinjavajuće pozive od ravnatelja doma, Damira Mikulića.

“Rekao mi je da je moja zgrada označena zelenom naljepnicom i da do ponedjeljka prije podne imam rok da mu dostavim smisleno opravdanje zašto bi s djecom ostala u domu”, kazala nam je šokirana i prestravljena stanovnica doma (Identitet poznat redakciji).

Što on podrazumijeva pod smislenim opravdanjem, ravnatelj doma nije naveo, no naša sugovornica tvrdi kako je prilikom razgovora bio jako grub.

Ravnatelj doma kazao je kako on nije nadležan za selidbe, a da je naredba o selidbi došla iz ureda Pavla Kalinića. Ni Centar za socijalnu skrb ne zna kako joj pomoći, a pomoć je potražila i od statičara. Svi su je odbili.

S druge strane, zašto da se seli, ni sama ne zna, jer u svoj stan ne može otići.

“Stropovi su napukli, trstika se spustila. U dvije spavaće sobe napukli su zidovi. U zgradi je nakon potresa do pregleda dimnjačara bio isključen plin”, navodi citirajući rukom napisanu bilješku na zelenoj naljepnici kojom je zgrada označena od strane, kako ih naziva, brzopoteznih statičara.

Naime, ravnatelj doma ili tko već vodi glavnu riječ o selidbi tih ljudi, svoju odluku temelji na zelenoj naljepnici kojom je označena čitava zgrada, a ne stanovi. Što je još gore, zelenu naljepnicu dali su statičari koji tehnički nisu ni ušli u stan, nego na brzinu pogledali zgradu, navodi naša sugovornica koja bi se u stan koji nije pogodan za život trebala vratiti s djecom koja su još uvijek pod sustavom obrazovanja.

Da se radi o brzim pregledima, stoji i na zelenoj naljepnici koju su statičari ostavili, a službeniji i detaljniji pregled stanova, statičari trebaju početi obavljati 1. svibnja. S druge strane, ova gospođa i još njih nekoliko iz studentskog doma trebaju se seliti u ponedjeljak.

Zanimljivo je i kako su prilikom odabira osoba, birali vlasnike stanova koji imaju zelenu naljepnicu, no naša gospođa izuzetak je. Ona nije vlasnica stana već je zaštićeni najmoprimac. Zašto su među svim drugim ljudima koji su po svemu sudeći vlasnici stanova izabrali nju, ne zna, ali tvrdi, vlasnik stana u kojem je ona boravila ne želi ni čuti za obnovu istoga.

I gdje bi sada ta obitelj trebala ići? U studentski dom došli su jer nije sigurno, “ne osjećam se sigurno unutra dok Zagreb još uvijek tresu potresi”, kazala je. U zgradi je i plinski bojler, a uporaba istoga, napisali su dimnjačari prilikom pregleda, na vlastitu je odgovornost.

Komentari