Sjećate se žene koju je nakon ‘Festivala slobode’ na podu trga pretresala policija? Saznali smo što se dogodilo

Foto: Facebook

Nakon što je u subotu završio Festival slobode i Trg bana Jelačića se počeo prazniti, jedan je građanin zatekao vrlo neugodan prizor. Naime, na trgu, prema Bakačevoj ulici, nekoliko je policajaca na podu pretresalo mladu ženu, pred svim prolaznicima.

Građanin koji je o incidentu izvijestio na svom Facebook profilu, inače je odvjetnik koi je policajce upozorio da su njihovi postupci navodno protuzakoniti, te je konstatirao kako je ovakav pretres na podu pred drugim prolaznicima ponižavjuć.

Bakačeva, upravo, ponižavajući pretres ženske osobe. Na moje upozorenje da rade nezakonito i da ih snimam kažu da se udaljim.

Gepostet von Mate Knezović am Samstag, 5. September 2020

Još smo u subotu poslali MUP-u upit o tom incidentu, a odgovor nam je stigao sada.

“U subotu, 5. rujna 2020. godine, na „Festivalu slobode“  37-godišnjakinja na Trgu bana Josipa Jelačića kod Bakačeve ulice narušavala javni red i mir vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike radi čega je kratkotrajno zadržana na mjestu počinjenja prekršaja gdje je provjeren njen identitet. Tijekom primjene policijskih ovlasti, s ciljem pronalaska predmeta pogodnih za napad ili samoozljeđivanje kod osobe osumnjičene za prekršaj, policijski službenici zatražili su od predmetne da pokaže stvari koje posjeduje kod sebe te je predmetna dragovoljno postupila po zahtjevu policijskih službenika. Zbog počinjenog prekršaja predmetnoj je na mjestu događaja izdan prekršajni nalog”, stoji u njihovom priopćenju.

Ovo je strašno: Policija nasred ceste na podu u Bakačevoj pretresa mladu ženu!


Komentari