SJAJNI REZULTATI! Hrvatski inovatori osvojili brojne medalje na međunarodnom sajmu inovacija iENA 2022.

Foto: Press

Hrvatski inovatori ostvarili su sjajne rezultate u svim kategorijama, te su nagrađeni sa 4 zlatne, 3 srebrnih i 4 brončane nagrade.

U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora, hrvatski su inovatori tradicionalno sudjelovali na 73. međunarodnom sajmu inovacija iENA 2022. Sajam se održao od 27. – 30. listopada 2022. u Njemačkoj u gradu Nürnbergu,  gdje se predstavilo više od 500 inovacija iz 26 zemalja svijeta. Važno je istaknuti da se međunarodni sajam inovacija IENA održava se više od 70 godina što ga svrstava među najstarije a time i među najuglednije u svijetu.

Foto: Press

Tako su zlatne medalje osvojile inovacije;

„Primjena tiskanih računalno generiranih holograma kao sigurnosnih elemenata“ inovatora dr.sc. Vladimira Cviljušca sa Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,  „Low Power Data Logger“ inovatora Danijela Krište iz Osijeka, „Pametni virtualni prekidač PRO-I“ inovatora Lovre Stipanovića, Josipa Oroza te mentora Ivana Vlainića iz Društva pedagoga tehničke kulture i informatike iz Samobora, „Q2.ALL modularna kabina za osobnu higijenu“ inovatora Svena Maričića i Ivana Veljovića sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Foto: Press

Srebrne medalje osvojile su inovacije;

„PullUpCounter – brojač zgibova“ inovator Petar Dundara sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, „Pametne rolete“ inovator Marko Šimić te mentor Ivan Mihaljević iz Poštansko telekomunikacijske škole iz Zagreba,  „Pametna PLANK strunjača“ inovatori Kristijan Crnić, Nikola Mirković, Erik Braun, Luka Galunić i Gabrijel Dumbović te mentori Ivan Vlainić i Stjepan Razum.

Foto. Press

Dok su brončane medalje osvojile inovacije;

„Dimenzijska mjerna stanica“ inovatora Ivana Orlovića, Marijana Kranjčeca i Filipa Čurčije iz tvrtke HS PRODUKT d.o.o., „Inovativna tehnologija za reciklažu opada MO-BO-TO“ inovatora Đure Horvata iz tvrtke Tehnix d.o.o., „Višenamjenske cijevi za navodnjavanje poljoprivrednih površina“ inovatora Frane i Tomislava Pokrajčića iz tvrtke JEL-TOM d.o.o., „Virtualna knjiga“ inovatora Martine Licul i Alana Burića te mentora Nikole Vujačića iz Gimnazije Pula.

Foto: Press

Od bojnih međunarodnih posjetitelja i uzvanika, podršku hrvatskim inovatorima na sajmu inovacija iENA došao je iskazati i Generalni konzul RH u Münhenu Vladimir Duvnjak. U sklopu sajma održane su brojne konferencije, STEM radionice i B2B skupovi koji su potakli velik interes posjetitelja i izlagača.

Foto: Press


Komentari