Sindikati objavili detalje velikog prosvjeda u ponedjeljak: ‘Nadam se da je Trg bana Jelačića dovoljno velik!’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U 10.30 sati počela još jedna pressica sindikata. Najavljen je veliki prosvjed za ponedjeljak u 12.05 sati! Okupljanje počinje u 10 sati na Trgu Republike Hrvatske, odakle se u 11 sati kreće na Trg bana Jelačića. Sindikati očekuju ogroman broj ljudi, piše Index.

“Gotovo svakog dana dobijemo poziv na sastanak koji to nije. Mi očekujemo poziv od predsjednika vlade na sastanak. Mi ćemo se na sastanak, u kojem će se tražiti rješenje za ispunjavanje naših zahtjeva, odazvati”, započeo je Branimir Mihalinec.

“Ponovno se sa sjednice vlade šire dezinformacije kako sindikati obrazovanja ne žele doći na sastanke kojima bi se riješilo pitanje štrajka. I još uvijek u vladi RH misle i vjeruju da će zaostajanje plaća u obrazovanju riješiti s povećanjem osnovice. Pa svaki vrabac u Hrvatskoj već zna koja je razlika između osnovice i koeficijenata”, kazao je Mihalinec.

U ponedjeljak ćemo vidjeti koliko građana podupire naše zahtjeve, u ponedjeljak ćemo održati prosvjed u 12.05, “Hrvatska mora bolje”, najavio je.


“To samo bolesni umovi mogu nešto tako pomisliti. Da iza nas stoji politika. Sad smo ušli u izbornu kampanju. Pa tko nas je doveo u to vrijeme? Predsjednik vlade. On je planirao naš prosvjed. Isplanirao je da imamo prosvjed šutnje na dan kad se najavljuju predsjednički izbori. Mi nismo instrumenti politike. Mi imamo jedini interes i jedini koga zastupamo su zaposleni u odgoju i obrazovanju, a preko toga i cijelu Hrvatsku. Ova Hrvatska će ići u kameno doba ako učitelji ostanu na dnu…”, rekao je Mihalinec.

Okupljanje počinje na Trgu republike Hrvatske u 10 sati. Kolona kreće u 11 sati. Očekujemo ogroman broj ljudi. Kolona će ići Masarykovom, Gundulićevom, Ilicom pa do Trga.

“Omogućili smo roditeljima koji nisu iz Zagreba da s našim autobusima dođu na prosvjed. U ponedjeljak očekujemo Hrvatsku”, najavio je Mihalinec.

“Dobili smo poruku da nas brojni sindikati podržavaju. Novosel nam je dao potporu i najavio da će predstavnici svih sindikata udruženih u SSSH sigurno biti na prosvjedu i podržavati nas. Sever iz NZS, i oni će nam danas poslati službeno svoj stav. Mi ne hodamo okolo i ne tražimo potporu. Ona nam dolazi. Dobili smo potporu od raznih udruga, građana, dobivamo ogromnu potporu građana… Naravno, ima i onih koji nas ne podupiru… Molimo sve da dođu na prosvjed u što većem broju”, poziva Mihalinec.

“Idemo ljudi, zajedno! Od sve ljepote koju ima Hrvatska, ima još nešto ljepše, a to su ljudi! Ne čine ovu Hrvatsku političari, nego ljudi. Ta poruka mora ići s Trga bana Jelačića. Samo s kvalitetnim ljudima može uspjeti. Mi znamo koliko će naših ljudi doći. Samo iz našeg sindikata 40, 50 autobusa i još traže. A taj broj autobusa možete pomnožiti još s 3, a možda i više: Nadam se da je Trg bana Jelačića dovoljno velik!” poručio je Mihalinec.

Komentari