Sin uglednog HDZ-ovca ponovo divlja! Pijan u Zagrebu prijetio policajcima: ‘Znate li tko sam ja, svi ćete dobiti otkaz!’

Foto: Facebook

Sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, kandidat za novi saziv Sabora na listi HDZ-a u IV. izbornoj jedinici, 22-godišnji Tomislav Đakić ponovno je prekršio zakon tako što je izvrijeđao četiri policijska služenika.

Kako se neslužbeno doznaje incident se dogodio u srijedu u večernjim satima ispred popularnog zagrebačkog restorana Trnjanka. Tamo je policijska ekipa pozvana jer je, oko 23:30 javljeno da skupina ljudi narušava javni red i mir.

Policajci su pred Trnjankom zatekli osobe koje su tražile intervenciju, ali i navodno vidno pijanog Tomislava Đakića. Čim je ugledao policajce, počeo je na njih vikati i psovati ih. “Znate li vi tko sam ja?”, galamio je Đakić mlađi dok su ga policajci pokušavali umiriti. Nastavio im je prijetiti: “Svi ćete dobiti otkaz”. Bez obzira na to što je opetovano upozoren da se smiri i prestane s vrijeđanjem, mladić je policajcima poručio da mu mogu “popušiti k….”, te im je izvrijeđao majke.

Podvrgnut je alkotestu i u krvi su mu izmjerili 1,5 promila alkohola.

Zbog izrečenih prijetnji Đakić je priveden u policijsku postaju na otrežnjenje te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, pa je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu za prijetnje smrću te ga predala pritvorskom nadzorniku.

Tek idući dan nad njim je nastavljeno krimi istraživanje. S kaznenom prijavom predan je u četvrtak pritvorskom nadzorniku. Za kazneno djelo za koje je Tomislav Đakić prijavljen, a radi se o prijetnji službenim osobama, kazneni zakon predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Neki od stanovnika Trnjanske ceste čuli su povike više muških glasova, ali su, kažu, već “oguglali na to u sitne noćne sate jer pojedinci pretjeruju s alkoholom pa, dok hodaju prema svojim autima, naprave rusvaj”. Naviknuli su se, dodaju, ispred tog restorana viđati i poznate osobe, prenosi Jutarnji list.


Komentari