Sin ubijene zagrebačke sutkinje: ‘Bilo mi je jako teško. Gotovo godinu dana nisam išao u školu’

Screenshot/YT

Na današnji dan obilježava se Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Hrvatskoj. 22. rujna prisjećamo se tragičnog događaja koji je šokirao cijelu regiju. Prije točno 22 godine tijekom brakorazvodne parnice Mato Oraškić usmrtio je svoju suprugu Gordanu Oraškić i njezinu odvjetnicu Hajru Prohić te sutkinju Ljiljanu Hvalec, a ranio zapisničarku Stanku Cvetković.

U svrhu podizanja svijesti o nasilju nad ženama u spotu medijske kampanje pojavio se sin ubijene sutkinje Općinskog suda u Zagrebu, Dino Hvalec.

“Nije način da šutimo i trpimo nasilje nego da se udostojimo prijaviti nasilje i otvoreno priznati, a ne da nasilje oko nas i dalje traje, da se i dalje trpi”, izjavio je Dino za NovuTV.

Kada je njegova majka ubijena, Dino je bio u školi, a njegov mlađi brat u vrtiću. Otkriva da su imali podršku sustava, ali da mu je bilo jako teško.

“Kada se sve to dogodilo, izašli su u susret i meni u školi maksimalno koliko su mogli. Bilo mi je jako teško. Ja gotovo godinu dana nisam išao u školu jer mi je trebalo dugo dok se nisam oporavio”, priča Dino.

Osvrnuo se i na emotivni spot, a tvrdi da je to napravio zbog svoje majke.

“Bilo je teško i danas mi je teško. Dugo smo snimali, bilo je jako emotivno. Jako sam ponosan na sebe, a najviše sam to napravio zbog svoje majke i mislim da je ona jako ponosna na mene”, zaključio je.


Komentari