Sije strah Zagrebom i napada taksiste: ‘Usred mećave uperio mi je pištolj u glavu’

businessofapps.com

Lovac na taksiste ne odustaje od svojih razbojničkih nakana, a sudeći prema lokacijama napada, fokusiran je na Novi Zagreb.

Peto po redu razbojništvo odrađeno je nad 37-godišnjom A.V., vozačicom Ubera kojoj je oko 13 sati u petak, u vrijeme dok je bila snježna mećava prijetio pištoljem te joj ukrao vozilo.

Sve je krenulo u petak nešto prije 13 sati kada je preko Uber aplikacije Mario P. naručio vožnuj na adresu Božidara Magovca 55.

Sjeo je u BMW, a vozačica ga je prema naputku krenula voziti u smjeru Velike Gorice. Kod Rakitovca klijent je vozačici uperio pištolj u glavu, ostavivši je na snijegom prekrivenoj livadi.

Ovo je već peti napad

Podsjetimo, u posljednja dva tjedna na isti način u gradu Zagrebu napadnuto je pet vozača taksija.

Nesretnu 55-godišnju vozačicu taksija tako su orobila dvojica razbojnika, i to uz prijetnju medicinskom injekcijom.

Nju su, naime, oko 3.30 sati ujutro napali klijenti koji su naručili vožnju. Jedan od njih odmah je izvadio injekciju s iglom te joj zaprijetio da će je zaraziti krvlju inficiranom HIV-om ako im ne preda novac. Prijetnje su rezultirale krađom nekoliko stotina kuna, s kojima su pobjegli u noć.

To je već drugi vozač nježnijeg spola napadnut u seriji koja je počela u Mičevcu 15. veljače, kada je 39-godišnja vozačica Ubera brutalno napadnuta te je ostala bez mobitela, novca, a nakratko i bez svojeg auta koji je pola sata kasnije pronađen u drugom naselju.

O detaljima napada policija nije željela govoriti zbog istrage koja traje, no navodno je vozačicu koja je napadača samo zamolila da se mobitelom javi djeci, s obzirom na to da ju namjerava ostaviti na zaleđenoj pustopoljini, muškarac naprasno udario drškom oružja po ramenima i vratu. Sedam dana nakon prvog napada, 22. veljače, na istoj adresi, u Mičevcu, napadnut je prema istom obrascu i vozač Cammea, piše Jutarnji list.


Komentari