Šesteročlana obitelj s djetetom s posebnim potrebama hitno treba vašu pomoć! Zagrebe, pokaži svoje veliko srce!

Facebook

Zagreb je već dosta puta pokazao kako ima veliko srce, a sada je vrijeme da se to vidi još jednom. Naime, ”Zagrebački humanitarci” je udruga koja pomaže brojnim obiteljima. Ovoga puta, na svojoj Facebook stranici objavili su potresnu priču obitelji s četvero djece.

 

”Dragi naši,
trebamo vašu pomoć. Jedna obitelj koja je naš korisnik u maloj je krizi i voljeli bi im pomoći da prebrode to razdoblje. Jako, jako skromni, marljivi, radišni i unatoč svim problemima koje ih prate cijeli život, uvijek su nasmijani i spremni uhvatiti se u koštac s problemima.
Otac obitelji ima jako tešku priču. Većinu svog djetinjstva proveo je po domovima zbog toga jer su mu roditelji bili alkoholičari koji su ga fizički i psihički zlostavljali. Neki fizički ožiljci vidljivi su i danas, a svakako je najveći onaj psihički, kada je vidio kako otac s balkona baca majku i ubija ju. Otac je pobjegao i nikada nije odgovarao za počinjeni zločin, a njega je na kraju othranio ujak. Počeo je raditi odmah po završetku srednje škole teške fizičke poslove i zato je prije tri godine završio na operaciji kralježnice i od tada ne smije ništa teško dizati što mu sužava i izbor radnog mjesta. On radi, ima primanja 3.500,00 kn, no trenutno je na bolovanju i pretragama, koje ne mirišu na dobro. Majka obitelji je 20 godina radila kao kuharica u poduzeću koje je otišlo u stečaj, a ona završila na burzi i razboljela se. Prije par mjeseci imala je operaciju noge zbog tromboze, ali ništa se nije riješilo – i dalje ne može dugo hodati niti stajati. Ona prima naknadu s burze u iznosu od 1.200,00 kn. Imaju četvero djece (5, 7, 9 i 12 godina). Jedno dijete ima poteškoća u razvoju i nije krenulo još u školu, a ostali su zdravi. Od primanja za djecu imaju 2.000,00 kn dječjeg doplatka.
Živjeli su godinama u podrumskom stanu u kući njezinih roditelji no zbog vremenskih nepogoda poplavio im je kompletan stan i ostali su bez svega. Nakon toga su se doselili u Zagreb i od tada su podstanari (4 godine). Stan plaćaju 2.500,00 kn + 1.800,00 kn režija. Sada su u maloj težoj situaciji jer je otac zbog bolesti na bolovanju pa su mu primanja manja i ne mogu podmiriti troškove stanarine i režija, te uz to kupiti hranu kako bi preživjeli mjesec.
Nadamo se da ćete tu uskočiti vi i pomoći im da prebrode trenutnu situaciju. Unatoč činjenici da imaju četvero djece oni nas nikada, ali NIKADA, ništa nisu tražili i uvijek su zahvalni na svakoj sitnici koju im donesemo. Ne dobivaju pomoć od niti jedne druge udruge, a odjeću i obuću nasljeđuje od djece obiteljskih prijatelja.
Za njih potražujemo sljedeće:
HRANA: mlijeko, suhomesnati proizvodi, meso, sir, mliječni namazi, žitarice, Čokolino, jogurt, puding, pašteta, gotove juhe, pekmezi, kava, čokoladni namazi, ulje, šećer, pelati, konzervirana hrana, tjestenina, riža, voće i povrće koje može stajati (krumpir, mrkva, luk, češnjak, jabuke…)
HIGIJENSKE POTREPŠTINE: deterdžent i omekšivač za rublje, deterdžent i spužvice za suđe, sapun za ruke, gel za tuširanje, vlažne maramice, šampon i regenerator za kosu, pasta i četkice za zube, dezodoransi, sredstva za čišćenje, toaletni papir, štapići za uši i higijenski ulošci
DAROVNE KARTICE (kako bi si mogli kupiti svježe namirnice): Konzum, Spar, Kaufland, Lidl
OSTALO: Kućna apoteka s lijekovima za djecu (sirup protiv temperature, sirup protiv kašlja i grlobolje), pojačivači imuniteta, tablete protiv bolova, flasteri i zavoji
Za sve one kojima je jednostavnije uplatiti kunice na raspolaganju je naš IBAN: HR7623600001102376454 s naznakom: donacija lipanj.
Svoje donacije možete ostaviti na našim sabirnim mjestima:
· Šišaona, Jurišićeva 9 (18.-27.06.2019. – godišnji)
· Chill bar, A. Šenoe 2, Kerestinec
Ukoliko želite da mi preuzmemo donaciju slobodno nam se javite na 099/6172-430 ili jednoj od voditeljica: Iva Šamija, San Dra, Ana-Marija Paić i Mia Sofilić Gaćeša.
Hvala što ćete se uključiti!”

 

 


Komentari

loading...
-->