Šest milijuna kuna proračuna gradske četvrti Donja Dubrava potrošit će se na park za pse, uređenje zelenih površina, prometnica…

Foto: Zagreb.mozemo.hr

Vijeće gradske četvrti Donja Dubrava donijelo je Plan komunalnih aktivnosti za ovu godinu, a proračun za poboljšanje komunalnog standarda težak je preko šest milijuna kuna.

Najskuplja stavka u dijelu proračuna koji se tiče uređenja javnoprometnih površina odnosi se na uređenje kolnika u Vinodolskoj ulici u iznosu od 880 tisuća kuna, a slijede uređenja kolnika u II. Resničkom gaju od 674 tisuće kuna i u Krupskom putu od 330 tisuća kuna.

Photo (ilustracija): Patrik Macek/PIXSELL

Samo za projektnu dokumentaciju preko 90 tisuća kuna

Ukupno 15 akcija planirano je za uređenje zelenih površina i dječjih igrališta, najskuplja stavka odnosi se na uređenje dječjeg igrališta u Mjesnom odboru Ivan Mažuranić vrijedno 157 tisuća kuna.

Uređivat će se i dječje igralište na križanju Aleje lipa i Ulice jasmina u vrijednosti 114 tisuća kuna, a obuhvatit će nadogradnju igrališta dodatnim i novim spravama za igru i rekreaciju, stoji u Službenom glasniku Grada Zagreba.

Foto (ilustracija): Josko Supic / Cropix

Uz to, stanovnici iz Dubrave u blizini Branimirove ulice dobit će park za pse u vrijednosti od 28 tisuća kuna, dok će u Resničkom gaju djeca dobiti igralište, ali tek kada se riješi pitanje projekte dokumentacije za izgradnju nogometnog i košarkaškog igrališta, vrijedno 20 tisuća kuna. Stanovnici Štefanovečkog zavoja dobit će dva stola za stolni tenis vrijedne 39 tisuća kuna, dok će se u Ulici dunja postaviti dva stola za stolni tenis, dva stola i četiri klupe, ukupne vrijednosti 57 tisuća kuna.

Foto: Crkva. Sv. Mihaela

Stanovnici Kapucinske ulice 47 uz crkvu Sv. Mihaela dobit će parkiralište, ali isto tako kada se riješi pitanje izrade projektne dokumentacije koje košta 30 tisuća kuna.

Najmanje novaca odlazi u Resnički gaj

Ispada tako da će najskuplji zahvati u Donjoj Dubravi biti oni koji se tiču javnoprometnih površina i objekata i to u iznosu od preko pet milijuna kuna. Drastično manje izdvojit će se za zelene površine i igrališta i to za samo 595 tisuća kuna. Najviše novaca odlazi u Mjesni odbor Novi Retkovec i to skoro milijun i pol kuna, dok iza njega slijede Trnava s nešto preko milijun kuna, pa Stari Retkovec u kojeg će se uložiti nešto više od 800 tisuća kuna.

Foto: Zagreb.hr

Najmanje novaca otići će u Resnički gaj i to nešto preko 300 tisuća kuna, a slijedi Čulinec s preko 500 tisuća kuna proračuna za taj Mjesni odbor.

Proračun kvarta, odnosno Plan komunalnih aktivnosti Donje Dubrave potpisuje HDZ-ov prof.dr.sc. Trpimir Majcan, koji je ujedno i bivši direktor u Čistoći.


Komentari