Serija kriminalnih događaja na Trešnjevci: ‘Pokušali su opljačkati mog slijepog brata, susjed je na šupu stavio kameru, a konobaricu su opljačkali jer je pokušala učiniti dobro djelo’

Google

Nepoznati muškarac ulazi u dvorišta na Trešnjevci, vozač bijelog Peguota zaustavlja slijepog čovjeka i od njega traži dokumente, gospođa namjerno ostavlja novčanik u kafiću, a njen pomagač iskorištava priliku i prazni blagajnu dok konobarica trči za gospođom s novčanikom u ruci. Stvarni su to scenariji koji su se u proteklih tjedan dana odvili u dvije trešnjevačke ulice.

“Sinoć sam vidjela nepoznate muškarce kako ulaze mojim susjedima u dvorište, a potom je jedan preskočio i moju ogradu. Da vidite kako skače, Blanka Vlašić nije ništa”, uzrujano nam je rekla čitateljica iz Žumberačke ulice dok je prepričavala sinoćnji događaj. Srećom, do potencijalnog nedjela nije došlo jer se lopov prepao, a ona je o svemu obavijestila policiju.

Dva muškarca ‘operiraju’ u zagrebačkom kvartu: Pokušavaju prevariti starije osobe

Rekli su joj da će pojačati patrole.

Ovo nije bio jedini takav događaj u njenom susjedstvu. Kako nam je rekla, susjed je na svoju šupu postavio kameru jer je prije nekoliko tjedana bio opljačkan, zajedno s još jednim susjedom. Pomoću te kamere mogli su vidjeti tko je pokušao opljačkati njenog slijepog brata.

“Usred bijela dana, oko 14 sati prošle subote mog je brata zaustavio netko iz auta dok se vraćao doma. Rekli su mu da su policija i tražili su ga dokumente. On ih naravno nije dao i krenuo je dalje. Ponovno su ga pokušali zaustaviti, ali tada je već došao do kuće. Sa snimke sa susjedove kamere vidjeli smo da se radi o bijelom Peguotu bosanskih registracija.”

Iako su ova dva događaja prošla bez oštećenih strana, konobarica iz Ozaljske nije bila te sreće.

“Nedavno je jedna žena u kafiću ostavila novčanik i pobjegla trčećim korakom. Konobarica ju je pokušala dostići da joj vrati novčanik i učini dobro djelo. Kad se vratila, čovjeka koji je do tada pio pivo više nije bilo. A ni piva niti novaca iz blagajne”, rekla nam je potresena čitateljica.


Komentari