Šefica sindikata Čistoće o otkazima za 750 radnika: ‘Svjesni smo da su određeni poslovi izmišljeni, ali smo upozorili Upravu na ovo!’

Mirjana Kaltak
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Uprava Zagrebačkog holdinga ima velike planove. Otpušta se 750 djelatnika koji su na rukovodećim mjestima i u administraciji. Cilj Uprave je provesti sistematizaciju kako bi Holding bolje funkcionirao, a sukladnu tomu, spomenuti broj radnika će dobiti otkaz ili će biti prebačeni na druga radna mjesta.

Prema saznanjima Jutarnjeg, otkazi se moraju usuglasiti najkasnije do 15. prosinca, a spomenuti plan je u utorak izložila Uprava Holdinga na sastanku sa sindikatima. Do konačne odluke ostalo je nešto više od mjesec dana, a treba ju donijeti što prije kako bi Holding mogao osigurati dovoljno sredstava za isplatu otpremnine. Isto tako, riječ je uglavnom o ljudima koji rade na ugovor na neodređeno.

Navedeno je potvrdila predsjednica sindikata Čistoće Mirjana Kaltak i naglasila da još ništa nije usuglašeno te da očekuje još nekoliko sastanaka s Upravom i šefom Ivanom Novakovićem na tu temu. Otkrila je detalje današnjeg sastanka za Jutarnji.

“Uprava Holdinga nam je danas održala prezentaciju na kojoj su objavili da je 750 djelatnika Holdinga višak. Mi smo svjesni da su određena radna mjesta u različitim podružnicama izmišljena i dodjeljivana po stranačkom i rodbinskom ključu, ali smo također upozorili Upravu da bi se prije nove sistematizacije morala napraviti i nova organizacija”, izjavila je Kaltak.

Kaže i da je stekla dojam da se Upravi  “žuri napraviti novu sistematizaciju”, a upozorava da se to neće moći napraviti bez organizacije kao i bez novih voditelja podružnica. Na sastanku se govorilo i o ujednačavanju koeficijenata za ista radna mjesta u različitim podružnicama.

Podsjetimo, jedan od prijedloga Uprave sindikatima bio je i rezanje božićnica radnika u iznosu od 1.250 kuna te godišnjih nagrada od 2.500 kuna, što su sindikati ocijenili nedopustivim.

Komentari