ŠEF ZAGREBAČKOG HDZ-a LAŽIRAO IMOVINSKU KARTICU: Prijavio gotovo 700 kvadrata manje

Glavni državni inspektor i šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić po jubilarni je deseti put u imovinsku karticu pogrešno napisao da njegova kuća na Krku s okućnicom ima 180 četvornih metara, no zemljišne knjige otkrivaju da se zapravo radi o površini od 867 četvornih metara, otkrile su RTL-ove novinarke Danka Derifaj i Karla Vidović  u Potrazi. Mikulić je rekao da se radi o nenamjernom propustu te da je pokrenuo postupak promjene upisa kvadrature.

“Želim reći kako sam se i prvi put kad sam ispunjavao imovinsku karticu jednostavno vodio mišlju kako se pod prijavom nekretnine podrazumijeva isključivo nekretnina u smislu čvrstog objekta, njezina površina i vrijednost ” rekao je Mikulić u svoju obranu. Mikulić je kao što je već poznato ranije bio HDZ-ov predsjednik zagrebačke Gradske skupštine.

Čak niti 180 kvadrata koliko je upisao u imovinsku karticu nije točna površina njegove kuće u Malinskoj jer prema zemljišnom izvatku jedan objekt ima 154, a drugi 47 kvadrata. RTL navodi kako je Mikulić nekretnine u Zagrebu također upisao bez pripadajućeg zemljišta. “Potpuno je jasno da se mora navesti cjelokupna površina čestice na kojoj je kuća i da se da vrijednost dvorišta i kuće zajedno. Dakle, cjelokupna površina i cjelokupna vrijednost nekretnine. To je bitno zato što imovinske kartice moraju biti točne”, ističe predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Nataša Novaković.

Kao što je poznato, Mikulić je ranije ovog mjeseca imenovan za voditelja izbornoga stožera predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović, što je izazvalo brojne rasprave i osude u samoj javnosti, zbog mogućeg sukoba interesa.


Komentari