‘SDP JE BIO ZAPUŠTEN’ Gotovac samouvjereno: ‘Pokazat ćemo da smo sposobni osvojiti vlast u Zagrebu i u Hrvatskoj’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac gostovao je u Studiju 4 gdje je komentirao Tomaševićevu izjavu na redovnoj presici da je oko 700 radnika u Zagrebačkom holdingu i podružnicama višak.

“Sjeo sam i pogledao Kolektivni ugovor i tamo stoji da se svakome mora ponuditi radno mjesto, ako takvo postoji. Da biste zadovoljili proceduru, ovakav je pristup očigledno pravno bolji nego ne učiniti ga. Politički, izgleda pomalo sarkastičan, izgleda karikaturno. Što se tiče forme, onda se držimo prava. Bitno je biti pravan i stručan u svakom postupku, pogotovo kada govorimo o sudbinama radnika”, poručio je Gotovac.

Osvrnuo se i na prvih pola godine koalicije između SDP-a i Možemo! u Zagrebu i to usporedio s utakmicom i metaforički rekao da će razgovarati “s trenerom te se nada da će na kraju utakmice imati pobjedu”. Naglasio je i da je to počiva na suradnji, razgovoru i međusobnom uvažavanju. Kaže i da SDP-ovci neće postavljati uvjete, već će inzistirati na rezultatima.

Naglasio je da je žičara Sljeme nužnost za zagrebački SDP.

“Ali što ćemo s njom? Ona ima kapacitet 10 tisuća koje može prevesti u šest sati. Što ćemo mi tim ljudima koji će se skupiti subotom ili nedjeljom, ponuditi? Postavlja se pitanje zbrinjavanja otpada. Mnogo je pitanja, želimo se posvetiti rezultatima, a ne uvjetima”, upozorava Viktor Gotovac.

Kratko je komentirao mjeru roditelj odgojitelj, nazvavši ju populističkom i promašenom, a da su roditelji i djeca žrtve te odluke. Na pitanje kako riješiti problem viška zaposlenih u gradskoj administraciji i Holdingu, Gotovac kaže:

“To se ne može riješiti preko noći, možda bi trebalo primijeniti model da za dvije osobe koje napuste radna mjesta, zaposli se jedno osoba, a da se sve to rješava kroz dulje razdoblje. Treba gledati da se povuku potezi, a da se to ne vrati kroz sudske procese. Vidjeli smo puno takvih situacija u državnim i javnim službama”.

Komentirao je i dinamiku obnove te poručio da se stvari trebaju ubrzati i da je Grad Zagreb žrtva, a pogođena područja taoci državne politike. Govorio je i budućnosti zagrebačkog SDP-a i rekao da je to bila zapuštena organizacija.

“SDP s energijom svojih članova želi pokazati da je tu zbog građana. Nije zbog članova, glasača ili simpatizera. Time želimo pokazati da smo sposobni osvojiti vlast. U ovoj situaciji ćemo pokazati da smo sposobni osvojiti vlast u Zagrebu i u Hrvatskoj. Hrvatska zaostaje u odnosu na države koje su nam gledale u leđa, a mi ćemo građanima pokazati da smo organizacija koja ozbiljno skrbi o ljudima u ovoj državi”, zaključio je Viktor Gotovac.


Komentari