Sazvana hitna sjednica na kojoj će smijeniti Mesića: Arenu preuzima Grad?

FOTO: Wikipedia

Nadzorni odbor Ingre, građevinske tvrtke čiji je najpoznatiji i najvredniji objekt Arena Zagreb, za ponedjeljak je sazvao hitnu sjednicu na kojoj će se, kako saznaje 24sata, Stjepana Mesića, bivšeg predsjednika Republike Hrvatske, maknuti s mjesta predsjednika Nadzornog odbora.

Kako saznaje novinar Ivan Pandžić od jedne od sukobljenih strana, u smjeni Mesića krije se plan da se Arena otme tvrtki i prepusti na upravljanje Gradu. Druga strana s kojom je komunicirao pak to negira te tvrdi da se sjednica za smjenu Stjepana Mesića saziva zato što on kao predsjednik nije dovoljno redovno sazivao sjednice.

Sazivanje sjednice inicirala su četvorica članova Nadzornog dobra koji i žele maknuti Mesića: Davor Štern, Mladen Markoč, Zdenko Mahmutović i Dubravko Kos, a novi bi predsjednik, navodi novinar, trebao postati Štern koji je bio Bandićev zastupnik u prošlom mandatu zagrebačke Skupštine.

Predsjednik uprave Igor Oppenheim i Milan Bandić godinama nisu u dobrim odnosima zbog Arene. Podsjetimo, lani je tik pred početak Europskog prvenstva u rukometu, Oppenheim zaprijetio zatvoriti dvoranu jer Zagreb nije podmirio sve dugove za nju. Na kraju su se dogovorili i prvenstvo je odigrano.

Vlada i Zagreb trebaju za dvoranu godišnje plaćati u prosjeku 10 milijuna eura kroz 28 godina, ali taj iznos raste u zadnjim godinama. Dosad je plaćen zakup za devet godina. Vlada i Zagreb su prije dvije godine mogli po ugovoru otkupiti dvoranu za 80 milijuna eura, ali tada nisu imali novca. Sad je taj rok prošao, ali je navodno Bandić spreman ponudi taj novac i računa da će Vlada nastaviti plaćati najamninu. Ingra je kreditom i vlastitim novcem uložila 115 milijuna eura, a kamate koje plaća dižu iznos na 135 milijuna eura za tvrtku, piše 24sata.


Komentari