Satira na hrvatski način: Milan Bandić osvijetlio Gradsku upravu ‘korumpiranom’ porukom

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Aktualni gradonačelnik, Milan Bandić, obećao je svom pučanstvu jednu važnu objavu do kraja prošlog rujna, no to se nije dogodilo. Mnogi su nagađali da se radi o najavi kandidature za predsjednika. Međutim, to se nije dogodilo.

Ipak, jedan Milan Bandić se kandidirao, a radi se o redatelju filmova “Gazda i “Gazda Početak” Dariju Juričanu koji je nedavno baš iz tog razloga promijenio ime

Novi Milan Bandić u utrku je krenuo sa sloganom “Korupcija svima, a ne samo njima”. Kaže da se želi boriti za malog korumpiranog čovjeka.

“Ja sam običan čovjek koji će se boriti za malog korumpiranog čovjeka. Želim korumpirati Hrvatsku i želim da to bude zajednička platforma svih Hrvata. Nije budućnost Hrvatske da se kopaju ideološki rovovi, nego je budućnost Hrvatske u korupciji. Želim biti predsjednik svih takvih Hrvata”, rekao je redatelj Bandić.

Uz to je predstavio, kako je kazao, vrlo jasan program – prije svega uvođenje Ministarstva korupcije sa sjedištem na Pantovčaku te reformiranje sadašnjeg Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa u Povjerenstvo za spajanje interesa.

U istom smjeru ide i njegov najnoviji potez u kampanji pa je tako na svojem Facebooku objavio fotografiju zgrade Gradskog poglavarstva na koju je projicirao svoj predizborni plakat.

“Moje ime ovdje od sada znači korupciju”, piše na projiciranom plakatu uz koji stoji i fotografija novog Bandića koji rukom pokazuje spomenutu poruku.

Uz tu objavu na Facebooku novi Bandić je napisao: “Mi zajedno možemo vratiti korupciju u Gradsko poglavarstvo.”


Komentari