Šarenilo je danas zavladalo ulicama Zagreba: Pogledajte kako je izgledalo otvorenje Cest is d Besta

19.08.2020, Zagreb - Festival Kraljeva ulice Cest is d’Bes je medjunarodni, multimedijalni ulicni festival koji njegujuci zagrebacki identitet, ozivljava gradske trgove i ulice, vraca im sarm i optimizam. Kad mali covjek ugleda velikoga. Ova simpaticna djevojcica sa cudjenjem je gledala sarenog lika na stulama te se cudila kako je velik, saren i veseo ovaj gospodin. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Šarenilo klaunova, indijskih nošnji, zastavica i balona danas je potpuno preuzelo centar grada koji je na par sati izgledao kao kakav veseli cirkus. Tako je danas izgledalo otvaranje jednog od najveselijih i dinamičnijih festivala u Zagrebu – Cest is d besta.

Festivalska povorka uz festival Indije u gostima. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Međunarodni ulični festival na zagrebačke je ulice izmamio mnoštvo građana svih dobnih skupina. Sve je započelo jubilarnom utrkom smetlara na Trgu bana Jelačića, koji su svojim vještinama vožnje smetlarskog bicikla dobro zabavili i nasmijali Zagrepčane. Pobjednik ovogodisnje utrke bio je Gaspar Karamatic, koji je sa trona nakon deset godina uspio “skinuti” Vanju Lojnu.

Utrka cistaca ulica na trokolicama Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Sljedeća atrakcija svakako su bili ulični preformeri, a njihove vratolomije zaustavile su znatiželjne prolaznike koji su se oko njih okupljali u velikim krugovima. Povorka je sve znatiželjne promatrače odvela do Zrinjevca gdje se nastavila zabava.

Građani su se mogli okušati i u cirkuskim disciplinama, a čini se da su one posebno oduševile one najmlađe. Tako su klinci visjeli sa svila, hodali po užetu, a oni smioniji okušali su se i u žongliranju.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Za njih su bile organizirane i razne radionice pa su tako, između ostaloga, svoju kreativnost mogli vježbati slikanjem i crtanjem.

Festival traje do 23.8. do kada će ulični umjetnici preuzeti razne lokacije po gradu, a organizirane su i razne druge sportske i plesne aktivnosti, te pregršt zanimacija za najmlađe.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL


Komentari