SAMO DA NIJE BRŽE OD 30KM/H! Vlakovi u Hrvatskoj ne ulijevaju povjerenje: ‘Previše nesreća se događa’

Foto: Damir Skomrlj

Kao jedna od najpopularnijih vrsta prijevoza u Europskoj uniji, vlakovi su brojnim Europljanima prvi izbor kada trebaju putovati, bilo unutar zemlje ili iz zemlje u zemlju.

Međutim, željeznica je u Hrvatskoj jedna od boljki koja se, smatraju mnogi, slabo razvija i svi je pokušavaju izbjeći i radije putovati busom. U posljednje se vrijeme nanizalo i nekoliko zastrašujućih nesreća, a posljednja u nizu je sudar dvaju vlakova kod Rijeke.

Što misle o stanju u Hrvatskim željeznicama, ali i osjećaju li se sigurno tijekom vožnje vlakom, otkrili su nam čitatelji na društvenim mrežama.

Neki od naših čitatelja brzo su ustvrdili kako se ne osjećaju sigurno. “Ni jedna pruga u Hrvatskoj više nije sigurna. Zastarjela infrastruktura na odnos modernijih vlakova. Previše nesreća se događa kod nas što se tiče vlakova”, iznio je jedan komentar.

Nema puno povjerenja

Čak i ako putovanje prođe dobro, nekima osjećaj naprosto nije ugodan i ne ulijeva povjerenje. “Putovala sam nedavno od Broda do Zagreba 4 sata. Ako malo ubrza, počne se ljuljati”, prisjetila se jedna čitateljica.

“Uglavnom je sigurno ako brzina ne prelazi 30km/h”, napisao je jedan komentator. ”Jedva da prebaci 40 km/h”, ironično je zaključio čitatelj.

No, bilo je i onih koji su rekli kako im je u vlakovima u redu, ali ima drugih problema. “Ma sigurnost je OK. Puno veći problem je kašnjenje i vozni red!” požalio se jedan od putnika HŽ-a na problem koji je već godinama velika boljka, ali i predmet šale Hrvatima.


Komentari