“Video objavljen na YouTube kanalu “Nestali Matej Periš” nije autentičan.“

Foto: Screenshot

Noćni izlazak na koncert srpskog repera pretvorio se u najgoru noćnu moru jer je 27-godišnji Splićanin Matej Periš netragom nestao pod nerazjašnjenim okolnostima.

U povodu obavijesti portala Raskrinkavanje.ba portal Zagreb.info obavještava čitatelje da je prvotni tekst sadržavao djelomično netočnu informaciju da postoji zvučni dio zapisa iz restorana Savanova na kojoj se čuje kako netko govori “Sad ustani”. Spomenuti videozapis preuzet je s Youtube stranice Nestali Matej Periš. Međutim, kako tvrdi portal Raskrinkavanje.ba, snimak objavljen na YouTube kanalu Nestali Matej Periš još jedan je u nizu neprovjerenih “tragova” u slučaju Peršinovog nestanka jer je utvrđeno da video nije autentičan i da nadzorna kamera restorana Savanova ne snima zvuk.

Mlada Splićanka M.S. zna više nego što je otkrila?

Ipak, ono što je u ovoj fazi potrage i policijske istrage važno, pojava je misteriozne Splićanke M.S., koja je navodno pod nadzorom policije te za koju se sumnja kako zna mnogo više nego što je otkrila.

Ona je, navodno, policiji ispričala da je kobne večeri imala propušten poziv od Mateja, ali da je spavala, no postoje sumnje kako se Matej trebao sastati s njom. No, za nju se pretpostavlja kako je posljednja razgovarala s Matejem. Navodno je rekla da ga nije mogla čuti što joj govori jer se čula buka iz kluba, a Matej ju je navodno zvao dva puta te noći. Inače, riječ je o sestri njegovog dobrog prijatelja, koji nije bio s njim u Beogradu.

Navodno je često bivala u Beogradu, a na društvenim mrežama objavila je fotografije provoda iz kluba koji se nalazi blizu mjesta na kojem je Matej nestao. Ne zna se je li bila tamo i te večeri, ali se ne isključuje mogućnost da je Periš krenuo kako bi se s njom našao.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, potvrdio je da se čuo s njom.

‘Prva osoba iz cijelog slučaja koja tvrdi da je Matej koristio opijate’

Navodno je Matej za ovu djevojku tijekom ljeta i radio kao skiper, budući da je vlasnica brodova za prijevoz turista. Bivši pripadnik Službe državne sigurnosti u Srbiji, Božidar Spasić za srbijanske je medije istaknuo kako je ona prva osoba u cijelom slučaju koja tvrdi da je Matej koristio opijate.

“Postoje li treće osobe s kojima je on želio kontaktirati te večeri… Postoje čak spekulacije da je on trčao tako unezvjeren vjerojatno u želji da se susretne s tom devojkom iz Splita. Je li ona njemu bila neka veza s nekim ili slično… Njegov otac kategorički odbija da je on ikada koristio drogu, a ona je prva osoba iz cijelog slučaja koja tvrdi da je on koristio opijate. Vrlo je korisno što je u ovaj događaj upletena i hrvatska policija jer ona sada može ispitati njegove prijatelje koji su bili s njim. Nemoguće da je ona nestala, dakle, ona je pod nekim policijskim nadzorom ili pod nekim drugim mjerama, ili se možda vratila u Hrvatsku”, navodi bivši operativac.

U isto vrijeme su se nalazili u Beogradu, a navodno je čak ona organizirala njihov dolazak. Postoji sumnja i da se trebala naći s njim, a neki pravci istrage čak idu u smjeru da je ona bila njegova veza za bitan sastanak s trećom osobom, prenosi Dnevno.

Njezina izjava da je kao skiper naporno radio jer je imao ciljeve koje je zacrtao i da ih nije mogao postići bez opijata, dodatno je podgrijala razne teorije.

Prijatelji ponovno na ispitivanju

Osim toga, u prostorijama PU splitsko-dalmatinske krenula su opet ispitivanja prijatelja nestalog Mateja. Slobodna Dalmacija navodi kako su ispitivanja počela u petak, te nisu mogla biti obavljena ranije jer su se nakon povratka iz Beograda zarazili koronom.

Oni se ispituju u svojstvu građana radi davanja informacija, a kako je već ranije rečeno, ni na koji način se ne dovode u vezu s Matejevim nestankom. Svi su oni i poligrafski testirani i prošli su, ali moguće je da i nakon ispitivanja u Splitu budu podvrgnuti istom testu.


Komentari