SAD JE I SLUŽBENO: Predsjednica objavila kandidaturu, ide u utrku za Pantovčak

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović službeno je objavila svoju kandidaturu danas točno u podne u Matici hrvatskoj, s istog mjesta s kojeg je krenula i u utrku za prvi mandat, kada je u drugome krugu pobijedila Ivu Josipovića.

“Danas objavljujem svoju kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske”, najavila je Kolinda Grabar Kitarović, a dvoranom se prolomio pljesak. “Pet godina živim s Hrvatskom, obnašam dužnost odgovorno i ponosno. Vaše povjerenje moja je snaga!”, rekla je predsjednica.

“Država koja može suvereno napredovati među najsuvremenijim europskim državama. Čvrsto sam vjerovala i vjerujem da Hrvatsku možemo graditi kao zemlju po mjeri čovjeka. Isticala sam najvažnije društvene probleme, sada tražim vaše povjerenje za drugi mandat”, rekla je Kolinda.

Stigao je napokon taj “lijepi i sunčani dan”, o kojem je govorila predsjednica kad je ovoga svibnja odgovarala na pitanje kad misli službeno objaviti kandidaturu.  Već se neko vrijeme čekalo da Grabar-Kitarović objavi svoju kandidaturu nakon što su to učinili Zoran Milanović i Miroslav Škoro. Nagađalo se da će to biti već nakon proslave Oluje, a da planira ući opet u bitku za Pantovčak, saznali smo iz intervjua u Hrvatskome tjedniku.”Naravno, idem u kandidaturu za novi predsjednički mandat, objavit ću je uskoro”, govorila je ona gotovo pred dva mjeseca.

Šuška se kako je nakon odgode službene objave kampanje, u redovima HDZ-a izbila nervoza, usprkos kojoj je premijer Plenković angažirao sva tijela stranke da se aktivno angažiraju u kampanji Kolinde Grabar Kitarović.

Kampanju će voditi Ivan Anušić, osječko-baranjski župan koji je u svojim izjavama za medije i ranije poručivao da se Kolinda Grabar-Kitarović ne boji nikoga i da će pobijediti bilo kojeg protukandidata u drugome krugu. Glasnogovornik kampanje će joj biti osoba koja obnaša tu funkciju i za HDZ- Zoltan Kabok.


Komentari