Saborski zastupnik zamolio policiju da za Martinje progleda vozačima ‘kroz prste’

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Otvorenje Obrtničkog i gospodarskog sajma u Križevcima u petak obilježila je i “neobična zamolba” HDZ-ovog saborskog zastupnika Damira Felaka tijekom pozdravnog govora, a zamolbu policiji podržao je i ministar gospodarstva Darko Horvat.

“Zamolio bih načelnika policijske uprave da ovih dana njegovi djelatnici budu malo milostivi i da progledaju kroz prste onima koji će malo više “potrošiti” mošta ili vina jer, kao što svi znamo, potrošnja je pokretač gospodarstva i puni državni proračun te utječe na rast BDP-a.

Stoga, uz preventivu, budimo malo milostivi ovih dana i budimo milostivi prema onima koji puno troše”, rekao je uz smiješak Felak, a njegove riječi prenosi epodravina.

Podsjetimo da je prošle godine gotovo 25 posto svih nesreća izazvano vožnjom pod utjecajem alkohola, a kazne neodgovornim vozačima isto su tako dobar način punjenja proračuna kao i potrošnja.

Nakon njegovog govora u zamolbi ga je podržao i ministar gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta Darko Horvat. “U nadi sam da će stvarno policijska uprava poslušati i zapamtiti vaše rečenice”, rekao je ministar.


Komentari

loading...