SABOR UKINUO IMUNITET: Počinje kazneni progon Dražena Barišića, Vinka Grgića i Darka Puljašića

Saborskim zastupnicima Draženu Barišiću (HDZ), Vinku Grgiću (SDP) te Darku Puljašiću (HDZ ) ukinut je zastupnički imunitet.

Odluku je donio Sabor na zahtjev DORH-a koji je tražio Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) da se skinu imuniteti navedenim zastupnicima i gradonačelnicima. Dražen Barišić i Vinko Grgić pod istragom su radi afere JANAF, a Darko Puljašić, inače HDZ-ov gradonačelnik Požege zbog milijunske prevare s gradnjom vrtića. Sve to rezultat je velike antikorupcijske akcije DORH-a.

Podsjetimo, saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) tražilo je skidanje imuniteta saborskim zastupnicima Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP) na zahtjev DORH-a, kako bi se provele ‘zakonom predviđene radnje’, u slučaju koji je rezultat višemjesečnog kriminalističkog istraživanja. Riječ je o slučaju u kojem je uhićen Dragan Kovačević, šef Janafa koji je pod lupom istražitelja zbog tvrtke Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada. No osim Janafa s ivanićgradskom tvrtkom surađivali su i drugi.

Prema neslužbenim informacijama akcijom Uskoka i policije obuhvaćeno je i više od deset osoba. Sumnja se da je šef Janafa Dragan Kovačević primio mito od 1,9 milijuna kuna kako bi sa svojim suradnicima u Janafu dijelio poslove tvrtki Elektrocentar Petek u vrijednosti od 40 milijuna kuna. Vlasnik te ivanićgradske tvrtke Krešo Petek u ovom slučaju je prvosumnjičeni.

Gradonačelnik Nove Gradiške, SDP-ov Vinko Grgić je šestosumnjičeni radi gospodarskog kriminaliteta i korupcije. Za isto se tereti i gradonačelnika Velike Gorice i novopečenog zastupnika u Saboru, Dražena Barišića. Kako se doznaje, oba grada sklapala su poslove s tvrtkom Elektrocentar Petek koja je označena kao glavni akter afere Janaf.


Komentari