Sabor se oglasio: ‘Nije bilo incidenta o kojem Daus govori’

Facebook / Ilustracija

Sabor se oglasio vezano uz jučerašnja događanja s učenicima iz Buzeta u Hrvatskom saboru.

Naime, saborska straža upozorila je pratnju učenika da se u pravilu ne dozvoljava isticanje bilo kakvih poruka na galeriji, ali da zabrane nije bilo. Na upozorenje saborske straže veći dio učenika odlučio je dobrovoljno skinuti majicu, ali s obzirom da su majice vidljive na par osoba na galeriji jasno je da zabrane ulaska na galeriju, o kojoj govori Daus, nije bilo, piše N1.

Podsjetimo, jučerašnju raspravu u Saboru prekinuo je zastupnik IDS-a Emil Daus, koji je tražio stanku od 10 minuta kako bi se članovi njegove stranke “konzultirali o daljnjim dnevnim aktivnostima s obzirom na jedan incident koji se dogodio”.

“Naime, danas su u posjet Saboru stigli učenici i učenice srednje škole iz Buzeta, a kako se obilježava nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, osvješteni mladi srednjoškolci i njihovi učitelji htjeli su na jedan simboličan način poslati poruku ovdje u najvišem predstavničkom tijelu države na način da su obukli prepoznatljive ružičaste majice, poput ove koju sad nosim, a po kojima je obilježavanje tog dana i poznato. No, tako odjevenima zabranjen im je ulaz na galeriju Hrvatskog sabora”, rekao je.

Njihovu reakciju komentirao je ponovno Daus:

“Umjesto da se ispričaju učenicima, saborske službe šalju demanti koji nema veze s istinom. Ponovit ću još jedanput svoju ogorčenost, ne samo incidentom nego i reakcijom Sabora”.


Komentari