‘S Marijanom se nije za igrati’: Sladoljev preporučio gradonačelniku saborsku zastupnicu za kontrolu građana pri odlaganju otpada

FOTO: Dnevnik.hr

Dok se još uvijek očekuje glasanje o Tomaševićevom modelu odvoza otpada u Gradskoj skupštini te se postavljaju pitanja o mogućnostima kontrole građana koji bi kršili nova pravila, dodatno je ulje na vatru dodala saborska zastupnica i supruga splitskog gradonačelnika, Marijana Puljak.

Podsjetimo, u jednom se komentaru na društvenim mrežama pohvalila kako je prijavila susjedu koja nije kartonsku kutiju odložila u kontejner za papir.

Reakcije nije trebalo dugo čekati, kako od javnosti, tako i od političkih aktera.

Tako se na društvenim mrežama oglasio i Mostov zastupnik u zagrebačkoj skupštini, Marko Sladoljev.

“Neka Tomislav Tomašević zaposli Marijanu Puljak koja će cinkati Zagrepčane. Kupiti joj mali motorin i neka krstari ulicama Zagreba. Svi će biti u strahu jer sa Marijanom se nije za igrati! Usput može cinkati i one koji ne nose ni masku te tako pridonijeti državnom proračunu. Sjetimo se osnovne škole i jesmo li voljeli one koji su nas stalno tužakali drugarici.
Sjedi Marijana, imaš 5 iz građanskog odgoja kod druga Tomaševića! Samo nemoj plakati kad te druga djeca budu zadirkivala”, napisao je Sladovljev.

Podsjetimo, nakon oporbenih stranaka s različitim mišljenima o novom modelu naplate odvoza otpada,  u srijedu je gradonačelnikov prijedlog komentirao i predsjednik gradske skupštine, Joško Klisović iz redova SDP-a.

Tako je Klisović na konferenciji za medije ustvrdio kako fiksni dio cijene treba biti manji od onoga koji građani trenutno plaćaj, dok bi varijabilni trebao ovisiti o količini stvorenog smeća.

Komentirao je i pitanje provjere građana i njihovog poštivanja zakona.

“Pa tako, kad sam bio u Švicarskoj, vidio sam na svoje oči komunalnog redara kako otvara vrećicu sa smećem i traži neki dokaz čije je to, pa je našao otisak od kreditne kartice s imenom i prezimenom osobe koja je bacila i ta osoba je onda dobila kaznu”, prisjetio se Klisović na konferenciji.

 

Komentari