Rojs napravio show s dokumentima na N1 zbog podrške bivšim Udbašima: Treba lustrirati HDZ, tu je najveće zlo

Screenshot N1

Potpise generala kojim se od predsjednika Zorana Milanovića traži pomilovanje bivših obavještajaca UDBA-e Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, za N1 komentirao je Ljubo Ćesić Rojs. Podsjetimo, Perković i Mustač su osuđeni na doživotni zatvor zbog sudjelovanja u atentatu na Stjepana Đurekovića.

Rojs ističe da on nije inicijator prikupljanja potpisa, za što ga je optužio general Marinko Krešić. Ističe da su prije njega potpisali general Čermak i Gotovina te da je on treći. Osvrnuo se i na čuđenje generala Ivana Tolja zbog njegovog potpisa.

“General Tolj i ja se čujemo dnevno dva-tri-četiri puta, neki dan smo razgovarali u dva ujutro, dakle, bliski smo suradnici, ali nitko od nas nije znao do ponedjeljka ujutro, 11. travnja dok se nije potpisalo. Ja na tom popisu nisam vidio ime generala Ivana Tolja. Nije očito išlo masovno, odabrano je nas sedam, po kojem ključu – ne znam, ali general Tolj zna kakve ja principe imam i da stojim iza svog potpisa i takav ću biti. Da svi generali povuku svoj potpis, ja svoj potpis neću povući. U meni nema mržnje, u meni je stvarno, kao što je rekao Gotovina, to je čovjek koji se okrenuo vjeri, milosrđe, pogotovo u Velikom tjednu”, poručio je Rojs.

Na konstataciju da su oni “udbaške pudlice”, Rojs odgovara da je on član HDZ-a Franje Tuđmana, a ne, kako kaže, “briselskog koji je sad prevladao”.

“Gotovina i Čermak nisu uopće članovi HDZ-a. Kakva pudlica? Da sam pudlica, ja bih ’91. pobjegao u Njemačku, ne bih se uključio u obranu Hrvatske, imao sam četvoro djece, bio sam na Plitvicama. Svi koji meni nešto predbacuju, imali su priliku priključiti se obrani”, ističe.

U studiju je pokazao i dokumente s pečatom Josipa Perkovića dok je bio u Ministarstvu obrane. Rojs kaže da je Perković nabavljao oružje i da mu nijedan konvoj nije uhvaćen. Poručio je i da HDZ treba lustrirati.

“Tamo je najveće zlo”, rekao je Rojs i dodao da će se uhititi udbaše iz te stranke.

“Najveći udbašenković je Sanader. Iza njega, Vasiljković Vaso, velika Hrvatina, dolazio je ovdje kod vas, govorio Hvaljen Isus i Marija, meni pretresao stan u dva ujutro, da bi napakirao Gotovini…”, upozorava.

Na samom kraju, ponovno se osvrnuo na Perkovića i poručio da nitko ne zna da je upravo on spriječio atentat na prvog predsjednika RH Franju Tuđmana 1994. godine.

“Perković je tada došao preko preslušnih uređaja do originala, jedan general HV-a, taj je umro, bivši KOS-ovac, trebao je ubiti Tuđmana. Spriječeno je ubojstvo Franje Tuđmana 1994. godine zahvaljujući Josipu Perkoviću”, zaključio je Ljubo Ćesić Rojs.

Komentari