RODITELJI ODGOJITELJI NE ODUSTAJU Bliži se 1. svibanj, a oni najavljuju novi prosvjed: ‘Naša djeca i mi smo još uvijek tu’

Screenshot

Velika promjena za roditelje odgojitelje u Zagrebu opasno se bliži. Podsjetimo na sjednici Gradske skupštine u prosincu je prihvaćena izmjena odluke mjere RO kojom se novčana pomoć ukida onima kojima je dijete navršilo sedam godina, a onima s djetetom mlađim od sedam godina, smanjuje se na 1000 kuna.

Iz Udruge Hrvatska Mati koja okuplja majke odgajateljice nezadovoljne ovom promjenom, najavljuju novi prosvjed. U četvrtak 7. travnja u 15.30 sati okupit će se ispred poglavarstva Grada Zagreba. Prosvjed su simbolično nazvali “Posjetimo Pinokija”, aludirajući na gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

“Novo okupljanje, točnije performans roditelja korisnika mjere roditelj odgojitelj, organizira se kako bi se ukazalo na nezadovoljstvo korisnika radi nezakonitog ukidanja iste, te kako bi ga podsjetili da smo još uvijek tu, mi i naša djeca”, navode iz spomenute udruge i upozoravaju na sljedeće:

“Podsjećamo, još uvijek nije sagrađen niti jedan vrtić, kompenzacijske mjere nam nisu ponuđene. Postavlja se pitanje; Je li gradonačelnik zaista dorastao dužnosti koju obnaša?”, kažu iz Hrvatske Mati.

Inače, spomenuta udruga podržala je i prosvjed radnika ispred Holdinga koji su nezadovoljni najavljenim otkazima. Predsjednica udruge Ljiljana Dragić za Zagreb.info je krajem ožujka upozorila da prema njenim saznanjima u vrtićima nema mjesta, iako su, kako kaže, dva tri obrta od Grada Zagreba dobila novčana sredstva za proširivanje kapaciteta da bi se djeca proizašla iz mjere čuvala u tim obrtima.

“Nije mi jasno zašto se nama nije ponudio takav jedan oblik rada dalje, da možemo rasteretiti vrtiće i da imamo plaću. Bila sam na tribini o Jakuševcu, pa oni jednu halu nisu mogli napraviti u devet mjeseci, gdje će vrtiće izgraditi. Treba istini pogledati u oči i biti realan”, poručila je tada Dragić.


Komentari