Roditelji iz Samobora ogorčeni: Ovo je sramota! Uvedite prirez! Radije ćemo odvajati da imamo za normalan život!

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Da nema promjena ako se sami konkretno ne uključimo u rješavanje problema, dokazao je i slučaj roditelja iz Samobora čijoj je djeci najavljeno ukidanje dnevnog boravka.

Shvatili su tako Samoborci da od čekanja odgovora neće biti ništa, pa su krenuli sa zvanjem, slanjem mailova, sve čega su se mogli sjetiti kako bi riješili jedan veliki problem, dok su se u međuvremenu grupirali kako bi si međusobno pomogli oko čuvanja djece, u slučaju da plan A ne uspije.

Naime, mnogo građana ovog grada radi u Zagrebu, pa i dalje, te im je potrebno nešto više vremena, s obzirom na lokalni gradski prijevoz, koji je jedna druga priča i problematika, kako bi došli po svoju djecu u školu. Mnogima je pak priroda posla takva, da su djecu upravo i upisali u školu koja ima mogućnost dnevnog boravka.

Svjesni kako će teško imati i prevelika razumijevanja poslodavca za izbivanje s posla, kako nemaju baka servis,…krenuli su u pravu akciju i pokazali kako se i naizgled potpuno bezizlazna situacija može riješiti ukoliko sami nešto učine.

Roditelji, iako zahvalni i školi i djelatnicima, koji su pružili maksimalnu podršku u ostvarenju njihova cilja – dobiti prostor u najvećem Centru za mlade u Hrvatskoj – samoborski ‘Bunker’, kao prostor u kojemu će moći biti organiziran dnevni boravak, nisu odlučili riješiti samo ovaj problem, već tek čini se kreću u rješavanje brojnih problema ovog grada.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Usprkos uspješno riješenom problemu dnevnog boravka, roditelji su općenito ogorčenim stanjem u gradu Samoboru.

“Sustav se mačehinski odnosi prema djeci. Najviše nam je žao djece koja se raduju školi i prijateljima, a u gradu za to nema sluha”, započinju roditelji.

U Samoboru se za sve krivi država i za sve fali jedan papir Ministarstva” dodaju, sugerirajući kako na vlast u gradu ne preuzima odgovornost, te napominju što ih posebno boli:

“Nevjerojatno je da jedan ovakav grad ima 2 osnovne škole. Pa ako je pitanje novaca grada neka uvedu i prirez! Radije ćemo odvajati novac od plaće pa da imamo sve što nam treba za normalan život”

Ali, prepreke su tu:

Grad ne da ležeći policajac ispred vrtića a kamoli nešto drugo!”, govore roditelji i dodaju:

“Dok se ljudi ne počnu žaliti oni se neće sami sjetit ni škole, ni vrtića, ni parkova.”

Čini se ukoliko gradske vlasti nešto ne poduzmu po pitanju poboljšanja kvalitete života u Samoboru, kako će lokalni izbori za njih biti ključni i posljednji:

“Iduće godine su lokalni izbori, to nam daje nadu da će se postaviti kamen temeljac za novu školu!”, zaključuju Samoborci.

Inače grad Samobor službeno se dići s 8 škola, no onima koji žive u grad Samoboru, jasno je kako su tu okupljene sve škole i van grada, a ako gledamo konkretno grad, roditelji djecu mogu poslati u dvije škole, nemaju na izboru njih ”čak osam”.


Komentari