Rimac: ‘Kasnimo – j*** ga, kasni i Mercedes… Ako smo oštetili državu, vratit ćemo svaku kunu’

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Rimac Automobili od države su dobili 52,2 milijuna kuna potpore za homologaciju Nevere posredovanjem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Iako je projekt trebao biti izvršen 22. srpnja 2021. godine, to nije učinjeno, pa je poduzetnik Mate Rimac od Agencije zatražio odgodu. Navedeno su potvrdili i iz HAMAG-BICRO-u i poručuju da je za sve kriva pandemija. S druge strane, Rimac obećava da će vratiti novac, ako su državi napravili štetu, Piše Index.

“Cilj stvaranja vlastitog inovativnog proizvoda je ponuditi tržištu jedinstveni proizvod čije je globalno tržište u trenutku prijave projekta procijenjeno na 1036 milijuna dolara godišnje te će uspješnim završetkom projekta tvrtka biti spremna za komercijalizaciju supersportskog automobila, kao i baterijskih paketa i infotainment sustava”, poručuju iz HAMAG-BICRO-a, te ističu da je projekt zapeo zbog pandemije koronavirusa.

“Korisnik je izvijestio da je izvršio sve glavne projektne aktivnosti “Razvoj i homologacija supersportskog električnog automobila C2” i “Nabavka nematerijalne imovine”, osim homologacije automobila, što predstavlja finalnu fazu provedbe projekta”, dodaju.

O potrošnji javnog novca, Rimac se oglasio ispod Facebook objave Matije Babića.

Kad kreće potrošnja javnog novca, kreću i pitanja

“Ja volim Rimca i navijam za sve njegove tržišne priče. Ali kad kreće potrošnja javnog novca, kreću i pitanja. Nikome nikad ne treba dopustiti da postane tabu tema ni svetinja koju se ne propituje, ma koliko propitivanje bilo nepopularno, jer javnost obožava stvarati svete krave. Sve je otvoreno propitivanju, i za njihovo dobro, i za dobro iste te javnosti”, napisao je Babić na što mu je Rimac spremno odgovorio.

“Tu se radi o razvoju Nevere, u koju smo mi uložili preko 130M Eura (od naših investitora) a ovdje smo prozvani za 7M Eura EU novca (ne iz proračuna). Volio bih vidjeti neki drugi R&D projekt u RH s toliko velikim iznosom investicije i samofinanciranja (5% iz EU fondova, 95% vlastita sredstva)”, komentirao je poduzetnik i naglasio kako na projektu radi više od 500 osoba, te svi ostali zaposlenici Rimac automobila i da je u sve uključeno još stotine dobavljača i suradnika.

Kasnimo – j*** ga

“Kasnimo – j*** ga. Kasni i Mercedes sa AMG Project One 2 godine, Aston Martin kasni 3 godine sa Valkyriem itd. Nismo nikad krili da kasnimo. Istovremeno gradimo firmu, proizvod, proizvodne pogone, procese, tim, strukturu… Velik je zalogaj. Zar je toliki grijeh kasniti?”, pita se Rimac.

Napominje da su bili maksimalno transparentni te da sve detalje projekta objavljuju na Youtube kanalu. Rimac jamči da “niti jedan razvoj automobila nije toliko detaljno i transparentno popraćen”.

Vraćamo svaku kunu, ako smo ikako oštetili državu

“Dosad je proizvedeno 16 prototipova i pred-serijskih automobila. Prošli tjedan je krenula proizvodnja auta za kupce dok se istovremeno rade finalni homologacijski testovi. Očekujemo da će homologacija završiti prije prvih isporuka. Na početku projekta smo bili 300-tinjak zaposlenika. Utrostručili smo se od tada – kada pričamo o efektima projekta, to je već dosta dobar KPI. A zapravo je projekt tek krenuo (još treba proizvesti sve aute)”, otkrio je Rimac i zapisao se što je s ostalim projektima koji su dobili novac i kasni li itko piše Rimac te postavlja pitanje što je s ostalim projektima koji su dobili novac i je li moguće da baš nitko od njih ne kasni.

“Ako smo ikako oštetili državu (ili EU) s ovim projektom – ja ću osobno garantirati da vraćamo svaku kunu od tih 7 milijuna eura za koje nas se proziva. Mislim da je korist koju država dobiva od ovog projekta nemjerljiva”, zaključuje poduzetnik.


Komentari