Richter se povlači s mjesta šefa Srebrnjaka: ‘Ne želim praviti probleme’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Imenovanje umirovljenog pedijatra Darka Richtera za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak izazvalo je niz reakcija. Prema saznanjima HRT-a, dr. Richter se zbog cijele situacije povukao iz izbora i imenovanja na mjesto šefa spomenute zdravstvene ustanove.

Kratko je poručio da ne želi praviti probleme i biti na teret članovima Upravnog vijeća kao ni osobama iz Grada Zagreba. Zahvalio im se i dodao da su bili maksimalno pristojni prema njemu.

Podsjećamo, Richter se u središtu pozornosti našao zbog izjave u Glasu koncila 2010. godine. Tada je izjavio kako on i njegova supruga nisu htjeli ići na umjetnu oplodnju, jer to za njega na neki način “predstavlja silovanje u epruveti”.

“Nerijetko se spermij unosi nasilu u jajnu stanicu. Tu se život nasilno događa, to je neka vrsta silovanja u epruveti, pa ima silan broj neuspjelih zigota i onda trebate uvijek puno više embrija da bi se na kraju neki uspjeli usaditi. A one druge, koji su nasilno nastali, onda se uništava ili zamrzava. To ne može biti ni normalni ljudski, a kamoli božji naum”, izjavio je Richter prije 11 godina.

Inače, Richter je specijalist pedijatrije i uži specijalist pedijatrijske alergologije i kliničke imunologije, a  napisao je čak 117 radova u medicinskim časopisima, 26 poglavlja u 13 udžbenika, a održao je i 150 predavanja.


Komentari