Restoran na zagrebačkoj Trešnjevci poslužuje zabranjene školjke!

dubrovnik160801 prstaci iz dubrovnika snimio mateo rilovic -desk-

Restoran Bonaca na Trešnjevci poslužuje prstace. Kako piše index.hr oni žele upozoriti građane Republike Hrvatske kako je zakonom zabranjeno jesti te školjke jer se uništava podmorje i ekološki sustav mora. Pozvali su svoje čitatelje da prijave restorane koji poslužuju prstace.

Jedna od prijava je bila i gore spomenuti restoran. Dvoje novinara su otišli to provjeriti. Na meniju nije bilo prstaca u ponudi, ali su svejedno ih pokušali naručiti te su ih i dobili. Konobar im je donio porciju od 300 grama prstaca. Preporučio im je kako se jedu te što ide najbolje uz njih.

Ono što je još zanimljivo je činjenica kako na računu nisu bili navedeni prstaci, nego bijela riba koja je na meniju. Porcija tih prstaca je bila 140 kuna, nakon popusta.

“Ono što je nalikovalo računu, postalo je jasno čim smo ga bolje pogledali, uopće nije bio račun. Na njemu je pisalo “Predračun”, a iznad toga “Vježba”. Tvrtka koja stoji iza restorana prema “računu” koji smo dobili zove se Ime firmea, a ulica i broj je – Zagreb. Broj telefona je 01 1111 111″

Također su otkrili kako ovo nije izoliran slučaj za restoran Bonaca, gdje se na Facebook objavama javno vide prstaci na stolu, što je konkretan dokaz da prodaju prstace iako ne bi smjeli. Vlasnik nije bio precizan kod davanja odgovora. Sve je to dio Indexove kampanje za prestankom uništavanja podmorja.

Podsjećamo kako je prstace u Hrvatskoj zakonom zabranjeno vaditi i prodavati. CIjeli tekst možete pročitati na Index.hr. 


Komentari