Rektor Boras poručuje: ’Samo se obrazovan narod može suprotstaviti ovakvim teškoćama’

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

“Mnoge zgrade fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu teško su stradale u nedavnom potresu koji je zadesio naš glavni grad. Obnova će biti dugotrajna i skupa”, objavljeno je na službenoj stranici sveučilišta.

Najgore su prošli Medicinski, Pravni, Grafički fakultet, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Akademija likovnih umjetnosti, Katolički bogoslovni fakultet, zgrada Rektorata, ali i brojni drugi, zaključili su.

U istoj objavi istaknuli su požrtvovnost dekanica i dekana, uprava svih fakulteta i posebice studenata koji su prihvatili ovaj novi način učenja na daljinu.

“Učinili su da sve ide svojim tijekom i jako dobro! Svi oni programi koji se mogu provesti na takav način bit će u potpunosti provedeni na daljinu”, kazali su.

Studentski domovi poslužili su u ovoj tragediji kao privremeni dom za mnoge kojima su stanovi i kuće uništeni, ističu.

„Stručnjaci s raznih fakulteta stavili su se na raspolaganje domovini u ovim kriznim vremenima; medicinari, građevinari, pravnici i mnogi drugi. Obrazovanje je bit svakoga naroda jer samo se obrazovan narod može suprotstaviti ovakvim teškoćama“, zaključio je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras.


Komentari