REKAO JOJ DA JE SPODOBA Karolina Vidović Krišto izgubila na sudu protiv Krešimira Macana, mora mu i platiti, evo obrazloženja

PR stručnjak Krešimir Macan dobio je pravomoćnu presudu u sporu s Karolinom Vidović Krišto koja ga je tužila jer ju je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno nazvao spodobom.

Prvotno, Vidović Krišto je dobila spor na Općinskom sudu, ali na Županijskom sudu je presuda preinačena u Macanovu korist.

Osim što je izgubila spor, mora platiti troškove suda, nešto više od 7500 kuna.

Tom se prigodom na svom službenom Facebook profili oglasio Krešimir Macan koji nije skrivao oduševljenje.

“OSLOBOĐEN! Drugostupanjska odluka Županijskog suda u Zagrebu po kojem se odbija tužba Karoline Vidović Krišto protiv mene u parničnom postupku i nalaže joj se da mi plati sudske troškove – “spodoba” u ovom kontekstu je vrijednosni sud i sukladno praksi ESLJP i USRH političari moraju biti spremni istrpiti puno više toga nego obični građani.

Bravo Vanja Jurić kraljice.

Citat iz presude:
30. Suprotno tome, sud je imao u vidu da je tužiteljica politička osoba poznata javnosti, da su sporne izjave tuženika iznesene u sklopu rasprava u javnom interesu, kao i da izjave tuženika o tužiteljici nisu negativnije od izjava tužiteljice iznesenih u njenom političkom djelovanju protiv njezinih neistomišljenika u spornom događaju te je tužiteljica morala računati da će njezine izjave izazvati reakcije”, objavio je Macan.


Komentari