REBELANS ZAGREBAČKOG PRORAČUNA: Ponovno izvisili stadion na Maksimiru i dječja bolnica!

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Stadion Maksimir i dječja bolnica opet su stavljeni na čekanje u rebalansu zagrebačkog proračuna koji će 9. lipnja biti predložen Gradskoj skupštini, piše nedjeljni Večernji list.

“Potres koji se dogodio 22. ožujka 2020. i koji je prouzročio veliku materijalnu štetu u gradu Zagrebu i aktivnosti i mjere koje je potrebno provesti za borbu protiv epidemije koronavirusa nameću nužnost izdvajanja dodatnih sredstava za saniranje posljedica potresa te za nabavu materijala i opreme za borbu protiv epidemije”, obrazlažu u Gradskoj upravi.

Bandić traži izmjenu zakona kako bi se Zagreb mogao neograničeno zadužiti

Ističu i kako je u travnju ostvareno gotovo 21 posto manje prihoda od poreza i prireza na dohodak u odnosu na ožujak, a isti pad očekuju i u svibnju te lipnju, navodi dnevnik.

Po gradskim su uredima, zato, pobrojili kome novac uzimaju, kome daju, a prvi na meti za uskraćivanje bio je Gradski ured za strategijsko planiranje koji je, zbog velebnosti manifestacije, izgubio tri milijuna kuna koji su trebali ići na realizaciju projekta Aktivnosti na Savi.

Da će se sve što je na vodi prolongirati, govori i podatak iz Gradskog ureda za gospodarstvo, koji je ove godine planirao potrošiti milijun kuna na uklanjanje sedimenta iz jezera Jarun, a sad je budžet za taj projekt smanjen za 880 tisuća kuna.

Procjena je, kažu u Gradu, da se sediment neće dirati ove godine svakako, kao što se neće izrađivati ni Strateška karta buke tramvajskog prometa, proširivati gaj urni na Mirogoju, a ni održati Međunarodni sajam cvijeća Floraart, za čiju se realizaciju budžet smanjuje za 1,9 milijuna kuna.

Također, oduzima se i 1,7 milijuna od sredstava planiranih za Nacionalnu dječju kliničku bolnicu, a gradskim čelnicima nije teško bilo oduzeti ni 6,5 milijuna kuna namijenjenih projektnoj dokumentaciji za novi stadion u Maksimiru, vjerojatno i zato jer je upravo ta stavka, sjetimo se, pri samom donošenju proračuna bila uvjet za ruke Brune Esih i Krešimira Kartela Neovisnih za Hrvatsku, navodi dnevnik.

Novca neće biti ni za građenje te opremanje OŠ Ante Kovačića, nema ga ni za rekreacijski centar Lanište, ali ono za što se je “šuška” svakako morala pronaći jest žičara Sljeme, na koju će se potrošiti dodatnih 6,5 milijuna kuna, donosi Večernji list.


Komentari