REAGIRALI NAKON NAŠEG UPITA: Prometni redari obračunali se s neodgovornim vozačima

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Lavina pritužbi čitatelja koji se žale na sugrađane koji nepropisno parkiraju automobile diljem grada stigla je u našu redakciju.

Jedan čitatelj tvrdi kako se godinama kod kavane Korso u Rapskoj ulici 35 automobili nepropisno parkiraju unatoč postavljenim stupićima i žutim oznakama za zabranu parkiranja.

SAMO ŽELI PROĆI: Godinama se bezuspješno bori protiv ‘divljeg’ parkiranja: ‘Zovem policiju i čekam, ali nikad nitko ne dođe’

Tvrdi kako je više puta slao e-mailove na adresu prometnog redarstva, ali i zvao telefonom. Jednom prilikom je uočio pauk na toj lokaciji, no nije digao automobil. “Onda sam ih ja zvao da zašto nisu digli, rekli su da oni imaju svoje razloge”, ispričao nam je.

Riječ je o prilazu dječjem vrtiću i osnovnoj školi, pa se čitatelj žali kako s dječjim kolicima ne može proći pješačkim prolazom zbog gosta kavane koji se automobilima nepropisno parkiraju.

Redarstvu smo poslali upit o tome zašto se ne kažnjavaju ti vozači, koji doslovno blokiraju prilazni put.

Službenici Odjela prometnog redarstva redovito obilaze predmetnu lokaciju te postupaju sukladno svojim ovlastima”, odgovorili su nam.

“Po zaprimanju Vašeg upita izvršen je nadzor predmetne lokacije te su za vozila parkirana ili zaustavljena suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama ispisane obavijesti o počinjenom prekršaju. Nadzor će se nastaviti i u narednom razdoblju”, zaključili su.
Osim na Sigečicu, redari su se, potaknuti našim upitom, zaputili na još jednu lokaciju u gradu. Dvije čitateljice s Vrbika požalile su nam se na tamošnje stanje.
Tvrde kako komunalni redari onuda ne prolaze, pa su vozila parkirana posvuda, uključujući žuto označene linije, nogostupe, pa čak i na mjestima sa znakom zabranjenog parkiranja.
“Službenici Odjela prometnog redarstva izvršili su nadzor predmetne lokacije te su za vozila parkirana ili zaustavljena suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama  ispisali obavijesti o počinjenom prekršaj. Nadzor će se nastaviti i u narednom razdoblju, sukladno ovlastima Odjela prometnog redarstva”, tvrde.


Komentari