Razjašnjava se skandal s Radeljakom, na Cvjetnom si mažu vrata govnima i guraju čačkalice u brave, ludnica

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Nedavno se poduzetnik Josip Radeljak Dikan putem svog Facebooka obratio široj javnosti i putem video snimki i fotografija pokazao kako su se prema njemu odnosili zaštitari i policajci koji su razbijali vrata njegovog stana na Cvjetnom. U svojoj objavi, nije birao riječi.

Dikana Radeljaka, u sukobu sa svima, od bivših žena do Pravoslavne crkve, iz stana iznijeli zaštitari

No, Jutarnji list otkrio je što se nalazi iza spornog stana oko kojeg se Dikan spori i diže bunu. Naime, na katu na kojem je i njegov stan nalazi se još jedan, onaj odvjetničkog ureda Rogulj. Radeljak pak tvrdi kako je vlasnik zapravo cijelog kata iako se zbog stana u kojem je odvjetnički ured, sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) spori na sudu.

“Firma moga sina je vlasnik tri stana u zgradi. U jednom živim ja, imam i onaj na 7. katu koji sam legalizirao, i treći je taj u kojem je odvjetnički ured i za koji samo čekam još pravomoćnu drugostupanjsku sudsku presudu.  U zamjenu za taj prostor SPC-u sam dao dva stana u Ilici 7. No SPC-ov novi šef je odustao od ugovorne obveze sa mnom i sada se s crkvom sporim sudski. Žele me svi otjerati odavde”, kazao je.

“Lani u rujnu SPC je stavio obavijest da vrata na tom zajedničkom prostoru kod stepenica na katu idu na popravak. I od tada je soba moje kćeri nezaštićena jer joj svatko sa zajedničkog stubišta kroz vrata kupaonice može doći do kreveta sobe. Kad sam stavljao ova smiješna improvizirana vrata, odvjetnicima sam dao ključ. Ali oni ta vrata ne zatvaraju. I onda sam ih dodatno očvrsnuo jer sam dužan štititi svoje dijete”, objasnio je.

Za dnevnik je kazao i kako je podnio kaznene prijave protiv “zaštitara, bravara ali i policajaca jer su mirno gledali obijanje vrata”. Kazao je i kako se prije incidenta savjetovao s odvjetnikom koji je rekao da, ako pokaže vlasničke papire, nitko ga ne može taknuti, no taknuli su ga.

“Sad vidim da sam pogriješio što se nisam uselio i u taj dio koji mi pripada ugovorom pa nek’ me izbacuju onda iz SPC-a. A ovako igram pošteno i čekam sporo naše pravosuđe da odluči”, tvrdi te navodi kako je odvjetnicima pokazao vlasničke papire, ali su rekli da imaju ugovor i da su platili godinu dana unaprijed. On pak tvrdi, u prostoru su ilegalno.

Odvjetnici nisu htjeli komentirati, no za razgovor su bili raspoloženi susjedi.

“Zamislite, odvjetnici dolaze na posao, a pred vratima ih dočekaju govna, pa čačkalice nagurane u bravu ili ljepilo. Na drvena improvizirana vrata koja su postavljena i štite ulaz u pretprostor, Josip je stavio letve i katance. Uz vrata zna biti odbačena i šuta, katran, ali i žuta tekućina, valjda mokraća”, kazali su.

Do sada su iz odvjetničkog ureda dva puta angažirali zaštitare i bravara jer do svoga ureda od tih postavljenih drvenih vrata na sred stubišta, nisu mogli doći. Prvo je to bilo 25. travnja pa odvjetnici nakon slobodnog vikenda nisu mogli u ured. Zatim im je ponovno 1. svibnja dodatno Josip zabarikadirao vrata tako da se priča ponovila, zaključuju.


Komentari