Ravnatelj KBC-a Zagreb o stanju u bolnici: ‘Ostali smo bez 20 posto svoga kadra, ali pacijenti nisu zakinuti’

Screenshot

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić u HRT-ovom Dnevniku je izjavio kako je najveća hrvatska bolnica izgubila čak 20 posto kadrova.

Dodao je da su 103 medicinska pozitivna na COVID-19, a 137 ih je u samoizolaciji. Gledajući ukupan broj zaraženih, na Rebru ih je više od tristo.

“Osim zaraženih i onih koji su u samoizolaciji, KBC Zagreb posudio je svoje djelatnike ostalim bolnicama ili centrima poput KB-a Dubrava, Infektivnoj bolnici “Dr. Fran Mihaljević” te Varaždinu i ostalima”, pojasnio je.

No, smatra, unatoč svemu pacijenti nisu zakinuti. Tvrdi da se svi ‘prioritetni programi’ nastavljaju raditi te da do petka nije odgođena ni jedna operacija.

Priznao je tak kako opadaju kontrolni pregledi, ali razlog tomu su sami pacijenti koji ne dolaze na preglede. Također, naglašava da imaju i plan u slučaju da se situacija pogorša.

“U slučaju katastrofične varijante koja se može dogoditi, imamo i varijantu C – Kliniku za psihijatriju bi izmjestili u bolnicu Sveti Ivan na Jankomiru, pa ti time dobili još 60 postelja za pacijente koji bi čekali premještaj”, rekao je ravnatelj KBC-a Zagreb.

Ćorušić je naglasio da mjere treba poštivati i pridržavati ih se, te da ih je Vlada donijela mjere sukladno mjerama drugih članica Europske unije.


Komentari