Ravnatelj bolnice otkrio detalje filmskog bijega zatvorenika Remetinca

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Jučer je iz Vinogradske bolnice pobjegao pritvorenik iz zagrebačkog Remetinca tako što je pravosudnim policajcima rekao da je nešto progutao pa su ga odveli na Hitnu u KBC Sestre milosrdnice.

riječ je o 31-godišnjem srpskom državljaninu Ivanu Đorđeviću koji je bio nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora na Općinskom sudu u Novom Zagrebu zbog krijumčarenja ljudi.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice prof. Mario Zovak za Index je rekao da je pacijent iz Remetinca jučer prijepodne stigao na njihov Objedinjeni hitni prijem u pratnji pravosudnog policajca te da bolnica nema veze s bijegom pritvorenika.

“Mi smo medicinska ustanova i čovjek je došao jučer iz Remetinca u pratnji pravosudnog policajca, navodno je nešto progutao pa su ga doveli k nama na Objedinjeni hitni bolnički prijam. Dobio je sredstva za čišćenje i otišao je par puta na WC i vraćao se, no u jednom trenu kad je opet otišao na WC, više se nije vratio. Moram naglasiti da nitko od naših pacijenata niti medicinskog osoblja niti u jednom trenu nije bio ugrožen. A sad kako je pobjegao, to nije pitanje za bolnicu”, rekao je Zovak.

Ministarstvo pravosuđa objavilo je priopćenje u kojem navode da je u nedjelju 19. siječnja 2020. godine oko 11:15 sati istražni zatvorenik I. Đ. (31) izvršio bijeg tijekom boravka na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice iz sanitarnog čvora iako je bio pod neposrednim nadzorom dvojice službenika pravosudne policije.


Komentari