Ravnatelj bolnice na Jankomiru: ‘ Nije došlo do zamjene identiteta, osobno ću platiti ekshumaciju’

Jučer je Dnevnik Nove TV objavio priču o obitelji Šipušić iz Mraclina kraj Velike Gorice. Njihova 76-godišnja majka i baka umrla je u ponedjeljak u Psihijatrijskoj bolnici “Sveti Ivan”, a pokopana je u srijedu.

No tu priča nažalost ne staje. Naime, problem je nastao kada su ih iz bolnice nazvali u četvrtak, dakle dan nakon pokopa, i rekli im da preuzmu tijelo pokojnice.

Cijeli je slučaj ubrzo završio u medijima.

“Primio sam oko sedam sati ujutro poziv, nazvao me netko od osoblja bolnice i pitao jesam li ja sin pokojne Suzane. Potvrdno sam odgovorio i onda je uslijedio šok jer su mi rekli da dođem po tijelo svoje majke koju sam već sahranio u srijedu u dvanaest sati. Bio sam iznenađen, šokiran, nisam znao što da kažem”, rekao je sin pokojnice, Tomislav Šipušić za Novu TV.

“Uoči blagdana Svih svetih pitam se kome ću zapaliti svijeću. Hoću li je zapaliti svojoj mami ili nekoj nepoznatoj osobi?”, upitala se kći pokojnice, Tajana.

Cijeli slučaj za portal dnevno.hr komentirao e prof. prim. dr. sc. Igor Filipčić, ravnatelj bolnice:

“Prema naslovima u medijima stječe se dojam da je došlo do zamjene identiteta pokojnice, no o tome nema nikakvog govora. Naime, liječnik koji je zamijenio kolegicu u samoizolaciji namjeravao je nazvati drugu obitelj čija je majka također umrla. No nehotice je nazvao Šipušićeve jer je gledao u krivi spis. Već za vrijeme razgovora shvatio je što je napravio te se ispričao obitelji i sve im objasnio.”

No ta isprika Šipušićevima nije bila dovoljna pa su došli u bolnicu gdje ih je primio ravnatelj Filipčić i još im se jednom ispričao. Omogućio im je i posjet mrtvačnici kako bi se uvjerili da njihova majka ne leži u mrtvačnici.

“Pričao sam s njima tri sata. Vidjeli su pokojnicu i potvrdili da to nije njihova majka, no ni to im nije bilo dovoljno pa su nam ljutito rekli da će cijeli slučaj završiti u medijima”, rekao je ravnatelj Filipčić.

Proboj koronavirusa cijeli je slučaj dodatno zakomplicirao.

“Jasno mi je da u ovoj situaciji svi pucamo po šavovima, kako obitelj, tako i kolega koji je slučajno pogriješio pa naravno i ja. Ne znam više što reći. Evo, ja ću osobno platiti ekshumaciju kako bi se obitelj Šipušić uvjerila da nema nikakvog govora o zamjeni identiteta i da oni doista jesu pokopali svoju najmiliju”, zaključuje Filipčić.

 


Komentari