Raspisan natječaj za novog ravnatelja Studentskog centra: Pogledajte uvjete za čelnu poziciju s četverogodišnjim mandatom

Zarko Basic/PIXSELL

Studentski Centar (SC) Sveučilišta u Zagrebu objavio je natječaj za novoga ravnatelja SC-a.

Natječaj je pokrenut ovog ponedjeljka, a traje sve do 2. studenog. Kako stoji u tekstu natječaja, novi ravnatelj SC-a izabrat će se i imenovati na sljedeće četiri godine.

Konkurirati za ravnatelja mogu kandidati i kandidatkinje sa završenim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijem. Također mogu imati i integrirani preddiplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij u trajanju od najmanje 300 ECTS bodova te druge “ekvivalentne kvalifikacije stečene sukladno ranijim propisima”.

Uvjeti natječaja također uključuju: minimum pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama, poznavanje najmanje jednog stranog jezika, organizatorske i voditeljske sposobnosti, a također se na natječaj ne mogu javiti osobe koje su pravomoćno osuđene za počinjenje kaznenog djela.

Uz natječajnu dokumentaciju (životopis, uvjerenje suda kako o nevođenju kaznenih postupaka, dokaz o stručnoj spremi itd), sudionici i sudionice natječaja moraju također priložiti i prijedlog programa za razvoj zagrebačkog Studentskog centra za naredne četiri godine koliko traje mandat.

Potpisana prijava s dokazima o ispunjenim uvjetima za natječaj treba se dostaviti u zatvorenoj omotnici bilo osobno ili poštom na adresu SC-a, Savska cesta 25, s napomenom “ZA NATJEČAJ – NE OTVARATI”.

Natječaj je raspisalo Upravno vijeće Studentskog centra u Zagrebu, a prijavljeni će o rezultatima natječaja biti obaviješteni do 17. prosinca, u skladu sa zakonskim rokom od 45 dana.

Zapošljavanje bez natječaja

Dosadašnji ravnatelj Studentskog Centra u Zagrebu, bio je Mirko Bošnjak.

Podsjetimo, tijekom Bošnjakovog mandata, bilo je javnih trzavica u SC-u zbog optužbi za zapošljavanje bez natječaja. Čelnik Demokrata Mirando Mrsić prošle godine je prozivao SC za zapošljavanje prema stranačkom ključu.

Bošnjak je demantirao te tvrdnje navodeći kako SC od 2016. uspješno posluje s viškom prihoda nad rashodima, pripisujući zaslugu tome “odgovornoj politici racionalizacije poslovanja” koju provodi uprava pod njegovim vodstvom.

Komentari