RADOST BOŽIĆ(NIC)A! Evo tko je rekorder među državnim tvrtkama, a tko među privatnicima

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Brojni radnici u prosincu očekuju božićnice povodom nadolazećih blagdana, a neke državne tvrtke su već odlučile razveseliti svoje zaposlenike novčanim dodacima za kraj godine.

Kako piše Danica.hr, među državnim tvrtkama, rekorder za božićnice je Janaf koji će isplatiti božićnicu od čak 3500 kuna, a oko jednokratne novčane naknade istog iznosa, usuglasili su se i sindikat i uprava Podravke.

Međutim, kod njih će božićnica iznositi 2000 kuna, a preostalih 1500 kuna će se dati kao nagrada za dobre rezultate tijekom godine.

Poznato je i kako će HEP isplatiti božićnicu od 2500 kuna, a Ina je za božićni dodatak svojim radnicima izdvojila 1500 kuna.

Osjetne novčane nagrade dobiti će i radnici Hrvatskih šuma. Nakon što su u rujnu i studenome dobile stimulacije ukupne vrijednosti od 3500 kuna, za Božić dobivaju i 2500 kuna.

Ni privatnici ne škrtare

Uz državne tvrtke, božićnice neće nedostajati ni u brojnim privatnim tvrtkama.

Tako je poznato i da će Pliva isplatiti 2500 kuna božićnice za radnike, u skladu s kolektivnim ugovorom koji vrijedi u toj farmaceutskoj tvrtci.

Ambalažerska tvrtka Hartmann u Koprivnici također sprema poklone za svoje zaposlenike koje uz 2200 kuna božićnice čeka i 1000 kuna nagrade za dobre rezultate kao i dar u naravi i dar za dijete, od kojih će svaki dar pojedinačno vrijediti 600 kuna.

Sa 1250 kuna božićnice i jednakim iznosom regresa, Hrvatski telekom ne ispada previše izdašan, ali navode kako će i božićnicu i regres podići na 3000 kuna.

Božićne isplate i u Zagrebu

Nije loše biti ni zaposlenik gradskih tvrtki grada Zagreba, a kako je Zagreb.info ranije pisao, Holding će ove godine isplatiti 1250 kuna neto najkasnije do 20. prosinca.

Isti iznos će dobiti i zaposlenici ZET-a, Zagrebačkog zoološkog vrta, Zagrebačkog velesajma, Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom (ZCGO) te radnici u Integriranom prometu zagrebačkog područja (IPZP).


Komentari