Radnička Fronta podržala prosvjed u školama: Evo što su poručili prosvjetarima i javnosti!

Ilustracija

O današnjem štrajku u školama priča čitava Hrvatska, a podršku prosvjetnim radnicima koji su ovime krenuli u borbu za svoja radnička prava, dala je i Radnička Fronta.

Oni su se na svojim službenim stranicama obratili roditeljima učenika i prosvjetarima te istaknuli zbog čega podržavaju njihov prosvjed!

“Poziv svima, a prvenstveno roditeljima da podrže štrajk učitelja/ica i profesora/ica i da imaju razumijevanja prema zahtjevima radnika u obrazovanju.

Obrazovanje i znanost jesu temelji naše budućnosti te svaki pomak prema ublažavanju i konačno dokidanju velikih ekonomskih i društvenih nejednakosti mora uključivati velike promjene u obrazovanju. Obrazovanje, osim što je zamašnjak svake suvisle ekonomije, također je nužno kako bismo imali pravu demokraciju, u kojoj će ljudi biti obaviješteni i obrazovani kako bi mogli sami donositi informirane odluke o svojoj budućnosti. Temelj i središte svake promjene u obrazovanju jesu upravo naši prosvjetari“, napisali su iz Radničke Fronte pa nadodali:

“Postojeći kapitalistički sustav je sa svojim naglaskom na kratkoročnim profitima dvostruko poguban za obrazovanje. Prvo, posljedice obrazovnih politika i ulaganja u obrazovanje i znanost vidljive su tek na srednji ili duži rok – kada sadašnje generacije osnovnoškolskih učenika budu završavale svoje visoko obrazovanje i započinjale svoj radni život. Profitni motiv slijep je čak i na srednjoročne posljedice, a kamoli na dugoročne, a odgođene negativne posljedice sadašnjih obrazovnih politika čine obrazovanje i znanost primamljivom metom političkih i ekonomskih elita za rezanje i štednje.


Podržavamo mjere štednje, ali na subvencijama privatnom kapitalu, na povlaštenim i lažnim veteranskim penzijama, na financiranju okupacije Afganistana, na članstvu u NATO-u, na financiranju vjerskih zajednica, na povlaštenim političarskim plaćama i pogodnostima. Ne podržavamo kada se rezovi prelamaju na stupovima socijaliziranog društva – na obrazovanju, zdravstvu”, stoji u njihovoj objavi.

Komentari

loading...