Rada Borić za Zagreb.info otkrila tajnu uspjeha koalicije Možemo!, pa poručila: ‘Bandić je gotov’

Photo: Marin Tironi/PIXSELL.

“Zagreb je naš!”, slavodobitno je viknula šefica Nove ljevice, buduća saborska zastupnica Rada Borić, kada smo je kontaktirali da nam kratko prokomentira jučerašnje fantastične rezultate koje je ostvarila koalicija Možemo!

“Tajna našeg uspjeha je voditi politiku odozdo, slušati građane i njihove probleme. Tajna je da smo jedini govorili koliko je bilo nepristojno raspustiti Sabor prije nego što je donesen Zakon o obnovi grada Zagreba”, kazala nam je gotovo u dahu Borić, još uvijek vidno uzbuđena izbornim rezultatima.

Dobrim izbornim rezultatima kumovale su godine i godine borbe za prava građana Grada Zagreba, a Borić smatra da su uspješno odradili i samu predizbornu kampanju.

“I sama naša kampanja vođena je drugačije. Svi su kampanje vodili na tradicionalan način, dok smo mi u tome bili puno kreativniji. Ta kreativnost, kao i politički aktivizam koji nam je sam Plenković predbacivao, izuzetno su važni, što se na kraju i vidjelo”.

“Mainstream politike potrebno je mijenjati, a najveći problem tog duopola koji je do sada vladao je to što se se ulijenili. Možda najočitiji dokaz tome bio je neki dan na sučeljavanju kada niti Bernardić niti Plenković nisu znali odgovoriti na pitanje kakve su vreće za odvajanje otpada“.


Borić je progovorila o novom vodstvu u zemlji, na čijem će čelu, sudeći prema rezultatima, biti novi-stari premijer Andrej Plenković.

“Pobjednička opcija je desni centar, no oni se prečesto fokusiraju na prošlost. Mi se trebamo okrenuti budućnosti, zelenoj ekonomiji, zelenim temama, ne smijemo se svjetonazorski ukopati u prošlost”, smatra Borić.

Bandić je gotov!

Što se tiče rezultata u samom gradu Zagrebu, Možemo! su tu doslovno – razvalili konkurenciju! Njihov rezultat posramio je i SDP, koji je jako podbacio u Zagrebu, ali i aktualnog gradonačelnika Milana Bandića čija stranka nije dobila niti jedan jedini mandat.

“SDP je svjestan izbornih rezultata, a posljedice će prodrmati stranku. Oni već sada traže način da to riješe. O tome bi svakako trebao razmisliti i Milan Bandić. Njegovi loši rezultati potvrdili su da je Bandić gotov”, rekla je Borić.

“Zahvaljujem građanima koji su izašli na izbore i dali nam glas. Svi znamo u kojim su se okolnostima održali ovi izbori. Uslijed ove korone, zbog potresa su nekim građanima u zadnji čas promijenili biračna mjesta, pa mnogi zbog toga nisu izašli na izbore. Građani su pokazali da je promjena nužna”, zaključuje Rada Borić.

Je li ovo konačan kraj Milana Bandića? Dobio je manje glasova negoli je zaposlenih u gradskoj upravi

 

Komentari