Rada Borić pobrojala greške SDP-u pa dodala: ‘Treba tek vidjeti na što će ličiti Domovinski pokret’

Photo: Marin Tironi/PIXSELL.

Aktualna saborska zastupnica i bivša zastupnica u Gradskoj skupštini, Rada Borić, danas je u studiju N1 televizije komentirala situaciju u SDP-u i njihov teški poraz na parlamentarnim izborima.

Istaknula je nekoliko ključnih grešaka koje smatra da je SDP napravio i tako si prouzročio nezapamćenu štetu.

“Ono što se SDP-u desilo se može desiti bilo kome ako se ulijeni. Neke od ključnih pogrešaka SDP-a su sljedeće: ne možete sastaviti liste tri, četiri mjeseca prije izbora, bez žena, bez mladih ljudi koji bi zagovarali politike za mlade, zelene politike, zapustiti neke osnovne vrijednosti socijaldemokracije”, rekla je.

Borić dodaje i da bi SDP trebao razmisliti o tome gdje je pogriješio u politikama. “Kažu da su mediji voljeli Možemo!. Mediji vas vole ako imate medijski sadržaj. Stranački skupovi su dosadni, deset muškaraca u crnim odijelima koji se rukuju. Mislim da je veći problem što su na listama imali ljude koji su već mogli i trebali pokazati što mogu”, kazala je.

Osim toga, komentirala je i podršku Miroslavu Škori za predsjednika Sabora, ali i budućnost Domovinskog pokreta. Tako je potvrdila da platforma Možemo! neće dići ruku za Miroslava Škoru kao potpredsjednika Sabora.

“Mi smo se dogovorili da nećemo dići ruku za Škoru. Mislim da ne trebamo dići ruku za nekoga čiji stavovi – kao i cijeli Domovinski pokret – ulijevaju nesigurnost. Treba vidjeti na što će kroz koji mjesec sličiti klub Domovinskog pokreta. Ali ne bih se bavila drugima. Nama je jako važno što ćemo mi raditi i pokazati građanima da nisu bili u krivu kad su nam dali svoj glas”, zaključuje Borić.


Komentari