PUCNJEVI I TUČNJAVA NA A1: Torcida napravila kaos, ozlijeđeno 10-ak policajaca! Poznati detalji sukoba

Zatvorena autocesta ( Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Nakon derbija na Maksimiru, na autocesti je zavladao pravi kaos. Promet između Zagreba i Karlovca je blokiran, a iz Policijske uprave zagrebačke su priopćili da su navijači Hajduka namjerno blokirali promet što je dovelo do sukoba.

Torcida blokirala promet i napala policajce

“Oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK „Hajduk“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca. Zatim je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Ozlijeđeno 10-ak policajaca

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku”, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačka.

HAK: Zatvorena dionica A1 između čvorova Lučko i Karlovca

Iza HAK-a su priopćili da je došlo do prometne nesreće.

“Za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Karlovac, u smjeru Dubrovnika te između čvorova Jastrebarsko i Lučko u smjeru Zagreba. Prometna nesreća na autocesti A1 ispred odmorišta Draganić u smjeru Zagreba, promet se vodi po dvije prometne trake.

Kolnici su mokri u sjevernoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama”, izvijestio je HAK.

Podsjećamo, večeras se na zagrebačkom stadionu odigrala utakmica između Dinama i Hajduka. Tribine na južnu tribinu Maksimira koje su bile predviđene za navijače Hajduka su bile prazne jer policija i redarska služba nisu dopustili unos nikakvih transparenata. Precizne upute iz Dinama su gostima poslali prije četiri dana, a zagrebački klub tvrdi da ih je Torcida ignorirala.

Komentari